Cum sa cumperi jucariile potrivite pentru copilul tau?

/ / Modificat: 2006-05-24
Cum sa cumperi jucariile potrivite pentru copilul tau?





   

Pobabil ca te-ai intrebat de multe ori cum sa cumperi jucariile potrivite pentru copilul tau. Alegeti jucariile in functie de varsta copilului, abilitatile lui si interesul pe care il manifesta. Cititi cu atentie instructiunile de folosire pentru a va asigura ca jucaria este potrivita. Jucariile destinate copiilor mai mari pot provoca probleme copiilor cu varste mai mici.

Este important pentru parinti sa stie care sunt cele mai sigure jucarii pentru copiii mici pentru a evita accidentele.

Mii de jucarii noi sunt puse in vanzare in fiecare an in magazinele care se adreseaza copiilor, insa parintii au mari dileme atunci cand vine vorba sa aleaga ceva potrivit si sigur pentru micutii lor.

Jucariile ar trebui sa fie amuzante si, mai ales, sa nu duca la internarea copilului in spital. Sufocarea este una dintre principalele amenintari puse de jucarii, deoarece copii de pana la 3 ani au tendinta sa-si duca jucariile la gura.

Alegeti intotdeauna jucarii ce au componente pe care copilul sa nu le poata baga in gura. Veti inlatura astfel riscul de a se ineca.

Inainte de a cumpara o jucarie, asigurati-va ca este solida si ca nu se va dezmembra in bucati cu care copilul sa se poate ineca, cum ar fi margele sau butoane.  Nu este recomandata cumpararea de jucarii casante, toxice, cu fire, din sticla sau cu margini contondente copiilor cu varsta mai mica de un an.

Nu cumparati jucarii care lanseaza diferite proiectile in aer care sa poata accidenta ochii sau pe care copilul le poate inghiti. De asemenea, jocul cu arme false poate incuraja comportamentul agresiv al copilului.

Fiti atenti ca jucariile sa nu aiba atasate corzi cu care copilul sa se poata strangula.

Verificati jucariile de posibile substante toxice sau otravuri. Cumparati doar acele seturi pentru pictura, markere si creioane pe care este inscriptionat "nontoxic".

Aruncati materialele in care jucariile au fost impachetate imediat dupa desfacere. Agrafele si produsele din plastic pot cauza rani, copilul se poate sufoca iar hartia se poate aprinde daca este abandonata langa o sursa de foc.

Copii cu varsta sub 8 ani, se pot ineca sau sufoca cu baloane care nu sunt umflate. Supravegheati intotdeauna jocul cu baloanele.

Indepartati corzile si fundele jucariilor inainte de a le oferi copiilor. In cazul in care aveti in casa si jucarii cu baterii,  depozitati bateriile jucariilor in locuri care sa nu fie la indemana copiilor.

Pastrati jucariile in conditii optime, reparati-le sau inlocuiti-le, atunci cand este cazul. Jucariile mai vechi, chiar daca provin de la rude sau prieteni, sunt de evitat, deoarece nu respecta standardele actuale de siguranta si pot fi atat de uzate incat se pot sparge cu usurinta.

Tineti cont si de faptul ca:

• Jucariile din material textil ar trebui sa fie ignifuge.

• Jucariile de plus ar trebui sa poata fi spalate la masina.

• Jucariile vopsite ar trebui sa fie acoperite cu o vopsea care nu contine plumb.

• Unele jucarii, cu "zgomote" incorporate, sunt prea galagioase pentru copii- acestia le duc la ureche, iar sunetul puternic le poate afecta auzul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre