Cele mai accesibile masini de familie

/ / Modificat: 2008-06-06
Cele mai accesibile masini de familie





 

Traim intr-o lume a miscarii si a vitezei, iar transportul in siguranta dintr-un loc in altul incepe sa ne preocupe tot mai mult, dar mai presus de orice sta siguranta si confortul copiilor nostri atunci cand sunt in masina.

Copiii se plictisesc foarte repede, de aceea este mai mult decat important ca atunci cand merg cu masina sa aiba la dispozitie diferite moduri de a se distra. Revista Forbes continua seria topurilor printr-unul pe cat de scurt (10), pe atat de folositor parintilor sau celor care vor sa-si largeasca familia. Iti prezentam mai jos topul 10 al celor mai prietenoase masini pentru copii intocmit de Forbes.

Astazi, jucatorii de pe piata auto se orienteaza tot mai mult spre a raspunde nevoilor unei familii prin diferite accesorii adaugate vehiculelor: de la sistemul DVD, pana la sisteme aditionale pentru iPod si mai ales sisteme de siguranta.

Competitia creata intre jucatorii pietei auto pentru a detine in portofoliu cea mai sigura si mai potrivita masina pentru transportul copiilor a dus la o multitudine de astfel de vehicule, asa incat parintii chiar au de unde alege. O treime din cumparatorii de masini au acasa cel putin un copil, de aceea merita tot efortul de a investi in acest segment al pietei auto.

Pentru a descoperi cele mai accesibile masini potrivite pentru transportul copiilor, revista Forbes a analizat masinile de lux si non-lux cu preturi intre 20 de mii si 45 de mii de dolari, care au trecut testele de siguranta pentru impact frontal, dintr-o parte si din spate si care au obtinut 4 sau mai multe stele la testele National Highway Traffic and Safety Administration.

De asemenea, au fost luate in considerare si comentariile utilizatorilor cu privire la confortul, comoditatea modul de acces la locurile din spate.

Totul pentru conforul copiilor

Iti prezentam mai jos masinile din topul intocmit de Forbes si principalele caracteristici de care s-a tinut cont in alegerea lor. Singurul lucru care iti ramane de facut este sa alegi masina care intruneste sistemele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale si familiei.

 

Subaru Legacy, un vehicul cu mult mai simplu decat celelalte misini din top, dar solid, a castigat punctajul maxim in ceea ce priveste siguranta in caz de accident.

Sistemele de siguranta de la usi si sistemul audio cu CD player - MP3 dotat cu 6 boxe sunt completate cu succes de spatiile pentru depozitarea jucariilor si a cartilor de pe usile din fata. Ventilatia exista si in spate, la fel ca si suporturile pentru pahare. Subaru Legacy castiga astfel titlul de cel mai bun sedan de marime medie, cu un pret de achizitie de 20.495 de dolari.

 

La categoria hibrid, Toyota Prius este cea care intruneste cele mai bune calitati prin sistemul de siguranta de la usi, casetofonul cu radio si MP3, spatii de depozitare si suporturi pentru sticle pe usile din fata, iluminare atat in fata, cat si in spate, geamuri cu protectie solara.

Mai mult decat atat, parintii care vor chiar sa vada ce fac micutii pe bancheta din spate, optional, pot cere montarea unei camere de filmat. Pretul Prius este de 21.500 de dolari.

 

Ford Taurus se dovedeste a fi o masina pe cat de impozanta, pe atat de prietenoasa si potrivita pentru copii prin sistemul audio cu spatiu pentru 6 CD-uri, posibilitatea de a juca jocuri electronice si un sistem DVD, la un pret de 23.635 de dolari.

 

Din seria vehiculelor de lux, Infiniti G35 sedan si Audi A6 sedan sunt cele alese de revista Forbes ca fiind cele mai potrivite pentru siguranta si distractia copiilor.

PlayStation-ul incorporat si sistemele audio personalizate de tip iPod sunt cele care fac din aceste doua sedan-uri adevarate mijloace de distractie pentru copii.

Sistemul dual de climatizare, iluminarea fata-spate si spatiul de depozitare de pe spatarul scaunului din fata sunt accesorii care ridica pretul unui G35 la  31.850 de dolari.

A6 se incadreaza la categoria masinilor mari de lux, pretul urcand pana la 42.950 de dolari. Si cei de la Audi au avut grija ca iluminatul sa existe si in spate, iar pentru sistemul audio cu CD – MP3 ei au considerat necesare nu mai putin de 10 boxe.

Suporturile pentru pahare exista atat la locurile din fata, cat si la cele din spate, la fel ca si spatiile de depozitare de pe usi, iar sistemele de inchidere sunt unele sigure atat pentru usi, cat si pentru geamuri.

 

Doua dintre cele mai confortabile masini pentru copii din topul Forbes sunt Honda CR-V SUV compact si Toyota RAV4 SUV de marime medie.

La un pret de doar 20.700 de dolari, Honda CR-V vine cu geamuri colorate pentru a respinge caldura, 8 suporturi pentru pahare, masuta retractabila pentru mijlocul masinii, spatii de depozitare pe usi si sub scaune si 6 boxe pentru care intregesc sistemul audio.

Pretul unei Toyota RAV$ este de 21.500 de dolari si este dotata cu 10 suporturi pentru pahare si sticle si un sistem audio CD – MP3 cu 6 boxe. Pe langa siguranta, Toyota RAV4 ofera un sistem DVD in spate pentru distractia celor mici.

 

La categoria confort, Lexus RX350 se dataseaza usor de restul listei. De notat sunt geamurile care reduc efectul razelor UV, pastrand o atmosfera racoroasa, potrivita pentru copiii care stau in spate. Iar daca totusi nu este suficient de racoare, aflati ca aerul conditionat are iesiri si in spate.

Suporturile pentru pahare sunt 5, cate unul pentru fiecare loc, iar suplimentar, se poate monta o camera care sa supravegheaza activitatea din spate. Lexus RX350 are un pret de 37.500 de dolari.

 

Subaru Outback, cu un pret de achizitie de 21.995 de dolari, este o masina in care copiii se vor putea bucura de un sistem audio CD – MP3 cu 6 boxe. Vehiculul a castigat la categoria station wagon.

 

Cat despre minivan-uri, Honda Odyssey isi castiga locul in topul alcatuit de Forbes prin sistemul de climatizare, sistemul DVD pentru locurile din spate, masuta retractabila si cele 13 suporturi pentru pahare. Pretul de achizitie pentru Honda Odyssey este de 25.850 de dolari.

Topul intocmit de Forbes poate deveni astfel un punct important de plecare pentru parintii care vor sa achizitioneze o masina. Caracteristicile vehiculelor vor satisface cu siguranta nevoile celor mici, dar si pe ale parintilor.

Foto: Forbes.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre