Alegerea celui mai bun curs de inot pentru copil

/ / Modificat: 2011-08-01
Alegerea celui mai bun curs de inot pentru copil

inot_copii_miciAlegerea celui mai bun curs de inot pentru copilul tau inseamna de fapt protectia si siguranta lui. Atunci cand vrei sa il inscrii la un club pentru a invata tainele inotului este important sa te asiguri ca reprezinta cea mai sigura si eficienta alegere pentru el.

Iata la ce trebuie sa fii atenta in procesul de selectie!

Vizioneaza mai multe cluburi de inot pentru copii!

Nu merge pe principiul "primul venit, primul servit". Daca ti-a iesit primul la cautari pe net sau in drum nu inseamna ca este si cel mai bun. Citeste sau informeaza-te cu privire la 2-3 cluburi specializate in cursuri de inot pentru copii si fa cate o vizita la fiecare.

Numai asa vei putea face comparatii de calitate, pret, conditii, nivel de profesionalism etc. Dupa o prima evaluare, alege-l pe cel care ti-a inspirat cea mai multa incredere. Dar nu te limita la atat!

Verifica sa fie acreditat de organe competente!

Nu inscrie copilul la un club de inot necunoscut, de care nu a mai auzit nimeni si care pare foarte dubios la o prima vedere. Daca nu este acreditat si avizat de organe competente, nici nu trebuie luat in considerare. Este posibil ca acolo sa fie specialisti si antrenori neprofesionisti care nu stiu sa lucreze cu copiii si care le pot pune viata in pericol.

art_siguranta_piscinaFa o vizita amanuntita la clubul pe care il alegi!

Dupa ce te decizi in selectarea clubului de inot pentru copilul tau mai mergi o data acolo, dar de data aceasta fii ca un inspector sever.

Mergi la bazinele de inot, intreaba administratorul sau managerul clubului daca sunt dotati cu truse de prim ajutor, daca au un medic disponibil pentru urgente si ce temperatura are apa din bazin.

Medicii sustin ca micutii se simt confortabil in apa la o temperatura de 30 de grade Celsius. Fa o inspectie si prin vestiare si toalete si vezi cat de curate sunt.

Verifica exeperienta cu copii a profesorilor!

Nu numai clubul trebuie sa aiba avizul specialistilor pentru functionare, dar si antrenorii de acolo trebuie sa iti inspire incredre. Cerceteaza si informeaza-te despre exeperienta profesionala a celor pe mana carora ar putea ajunge prichindelul tau.

Nu strica nici sa stai la o mica discutie cu ei sa le adresezi cateva intrebari esentiale despre siguranta copiilor in bazine, reguli de prim ajutor, probleme care pot aparea si ce masuri de siguranta au in dotare pentru ca totul sa se desfasoare cum trebuie.

cursuri_inot_siguranta_copiiAlege grupe de inot cu numar limitat de copii!

Cel mai indicat este sa alegi o grupa de inot care nu are in componenta un numar foarte mare de copii. Cu cat sunt mai multi intr-o grupa, cu atat atentia instructorului este distribuita in mai multe parti, iar siguranta copilului este mai putin asigurata.

Specialistii sustin ca la categoria de varsta 4-5 ani ar trebui sa fie mai putin de 4 copii la un profesor. Iar pentru cei incepatori de 6 anisori sau mari nu ar trebui sa fie mai mult de 6 copii per instructor.

In afara acestor criterii de selectie extrem de importante mai poti urmari si prestigiul clubului, pretul abonamentelor, orarul si chiar proximitatea.

Este important ca acesta sa fie localizat cat mai aproape de casa sau de serviciul tau pentru a fi aproape sa il duci si sa il iei. Insa cele mai importante criterii pe care trebuie sa le ai in vedere sunt siguranta copilului si experienta profesorilor in lucrul cu copii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inot copii Bazine inot copii Beneficii inot copii

Articole recomandate

Citeste si despre