Presimt ca se intampla ceva rau la gradinita, ce fac?

/ / Modificat: 2023-12-14
Presimt ca se intampla ceva rau la gradinita, ce fac?

Gradinita este un mediu excelent pentru dezvoltarea copilului tau. Nimic nu se compara cu modul in care are de invatat micutul de la educatoare, dar si din interactiunea cu alti copii. Totusi, de la un timp simti ceva feedback-uri negative si ai presimtirea ca nu totul este in regula acolo. Iata ce trebuie sa faci!

Vorbeste mai intai cu educatoare, apoi cu conducerea!

Cel mai direct si rapid mod de a primi raspunsuri si lamuriri la grijile care te incearca este sa suni la gradi sau sa mergi acolo si sa vorbesti cu educatoarea care se ocupa de micutul tau. Daca nu esti multumita de explicatii, poti vorbi direct cu conducerea gradinitei.

Verifica daca au sisteme de monitorizare online!

Majoritatea gradinitelor, in special cele particulare, asigura o supraveghere permanenta a copiilor de catre parinti prin intermediul unui webcam sau a unui program special prin care parintii pot vedea tot ce fac copiii lor in fiecare moment. Solicita si tu o astfel de facilitate!

Suna la gradi si cere sa vorbesti cu copilul din cand in cand!

Poti face si astfel de verificari aleatorii. Suna la gradi pe neanuntate si roaga personalul sa ti-l dea pe cel mic la telefon. Iti vei da seama din tonul vocii lui si din felul in care se prezinta daca ceva e in neregula cu el sau nu. Nu face un obicei prea des din asta, ci doar atunci cand intuitia iti spune.

CITESTE SI: Intamplari frecvente la gradinita, de care parintii nu stiu

Mai fa din cand in cand vizite neasteptate la gradinita!

Tot pe principiul verificarii copilului fa-ti simtita prezenta atunci cand nu se asteapta nimeni. In acest fel iti poti da seama ce se intampla in timpul zilei cand nu sunt parintii de fata. Daca locatia iti permite, supervizeaza desfasurarea evenimentelor de la distanta, fara a intra in sala de joaca a copiilor pentru ca acestia sau educatoarele sa nu te vada. Daca micutul tau va vedea ca esti acolo se va crea un haos si probabil cu greu vei mai pleca fara el.

Cere si parerea unui alt parinte!

Cel mai probabil ca ti-ai facut deja cateva cunostinte si relatii printre parintii de la gradinita ta, de-a lungul timpului. Pentru a-ti da seama daca ti se pare sau nu ca se intampla ceva putred la gradinita mai suna unul sau 2 parinti si afla si feedback-ul lor. Vezi daca iti impartasesc grijile sau daca te pot linisti cumva!

Ai incredere in instinctele tale!

Daca dupa toate acestea inca ai sentimentul ca gradinita respectiva este nepotrivita pentru copilul tau, asculta-ti cel de-al 6-lea simt si schimb-o. Inseamna ca nu este mediul propice pentru dezvoltarea copilului tau. Aceasta decizie poate surveni si doar daca o data sau de 2 ori s-au intamplat diverse accidente minore sau daca ai observat ca micutul tau nu este suficient de stimulat pentru a invata diverse lucruri.

CITESTE SI: 7 lucruri pe care sa i le spui copilului cand vine de la scoala sau gradinita

Vorbeste cu copilul si observa-i comportamentul!

Copiii care sunt traumatizati, admonestati sau agresati in vreun fel sau altul la gradi au un anumit soi de comportament: sunt agitati, speriati, izolati, nelinistiti, tristi , plang etc. Daca observi ca micutul tau vine de la gradi mai mult pleostit decat activ si vesel, atunci iti poti pune semne de intrebare.

Intreaba-l zilnic pe copil ce face la gradi detaliat. La aceasta varsta ei nu te vor minti, mai ales ca discern cu greu faptul ca unele lucruri care li se intampla sunt negative sau rele si nu trebuie facute. De aceea, el iti poate spune cu seninatate ca a mancat vreun produs de fast-food sau ca a fost lovit la fund de educatoare, ori ca un copil l-a lovit sau a aruncat cu ceva in el. Daca ai o comunicare buna cu copilul, nu iti va fi greu sa depistezi micile nereguli de la gradinita si sa iei masurile potrivite.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gradinita copii Verificare gradinita copil Siguranta copil

Articole recomandate

Citeste si despre