Ce trebuie sa stii despre primele lectii de schi ale copilului tau

/ / Modificat: 2013-03-08
Ce trebuie sa stii despre primele lectii de schi ale copilului tau

Vacantele la schi sunt printre preferatele intregii familii, care se bucura de activitati in aer liber, distractie si multa miscare. Daca te-ai hotarat sa iti lasi copilul la schi, este foarte important sa alegi instructori profesionisti, echipament pe masura copilului si nu in ultimul rand sa te distrezi si sa te bucuri de zapada!

Care este cea mai buna varsta pentru a-ti initia copilul in tainele schiatului

Instructorii de schi recomanda varsta de 4 ani ca fiind cea mai buna pentru a-i invata pe cei mici sa schieze. La varsta de 5 - 6 ani, procesul de invatare este si mai usor, atunci cand cei mici disting mult mai bine partile corpului si se pot coordona.

Astfel, copiii invata sa separe mai bine partea de sus si partea de jos a corpului, lucru care faciliteaza invatarea si dezvoltarea capacitatilor motrice. Insa foarte multi parinti se confrunta cu adevarate crize de anxietate atunci cand trebuie sa isi lase copiii singuri pe partie.

Specialistii sfatuiesc parintii sa fie mai relaxati si sa se bucure de vacanta. In plus, la aceasta varsta, copilul trebuie mai intai familiarizat cu notiunile de baza ale schiului. In consecinta, copilul trebuie lasat sa se bucure mai intai de vremea frumoasa de la munte, de zapada, dar si de echipamentul de schi.  

Cum trebuie sa fie primele lectii de schi

Atunci cand parintii se decid sa isi lase copiii la cursurile de schi, trebuie mai intai sa studieze foarte bine oferta. In procesul de invatare, instructorul este esential. Astfel, parintii trebuie sa caute instructori prietenosi, care stiu sa discute cu cei mici si care transforma cursurile de schi in adevarate spectacole pline de distractie pentru copii.

In plus, un bun instructor trebuie sa stie sa se adreseze fiecarui copil in parte. De asemenea, parintii trebuie sa aleaga instructori care nu folosesc harnasamente speciale pentru primele ore de schi. Chiar daca parintii stiu sa schieze, este indicat sa aiba incredere in instructorul ales si in deciziile sale.

Care sunt cele mai bune cursuri de schi pentru copii

In cazul cursurilor organizate in grup, parintii trebuie sa le aleaga pe cele care propun un program bine pus la punct, partii potrivite pentru varsta si experienta copiilor, facilitati pentru copii si un echipament peformant. De asemenea, copiii trebuie sa fie monitorizati si sa aiba la dispozitie suficient spatiu, astfel incat sa fie eliminata posibilitatea aparitiei unor accidente.

Partia pe care vor avea loc cursurile de schi trebuie sa fie ferita de agitatia statiunii. Ideal, aceasta partie trebuie sa fie destinata doar incepatorilor, iar accesul schiorilor cu experienta sa fie limitat sau interzis, astfel incat copiii sa nu fie speriati sau intimidati.

Cat de important este echipamentul de schi

Pentru ca sedintele de schi sa se desfasoare in conditii optime, echipamentul copilului este esential. Astfel, parintii trebuie sa aiba grija ca echipamentul sa fie pe masura copilului, sa ii tina de cald si sa fie rezistent la apa si umezeala. Copiii trebuie de asemenea sa se obisnuiasca cu echipamentul, schiurile, claparii si betele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil Copii Schi Vacanta Iarna

Articole recomandate

Citeste si despre