7 trucuri care ajuta copilul sa fie gata la timp dimineata

/ / Modificat: 2017-01-05
7 trucuri care ajuta copilul sa fie gata la timp dimineata

Trezitul de dimineata nu este una dintre activitatile placute ale micutului tau. Intotdeauna trebuie sa tragi de el pentru a se trezi si nu reusesti sa il determini sa fie gata la timp pentru scoala. Descopera 7 trucuri cu ajutorul carora faci diminetile mai usoare pentru fiecare membru al familiei!

Cumpara copilului un ceas cu alarma pentru camera

Ajuta uneori daca il lasi pe el sa isi aleaga un model de ceas care ii place si o melodie care crede ca il ajuta sa se trezeasca mai repede.

La primele ore ale diminetii ceasul trebuie sa sune in toate camerele din casa. Fiecare persoana din casa, inclusiv copilul, trebuie sa auda, respecte si sa se obisnuiasca cu semnalul de trezire pe care-l da alarma. Nu este indicat sa vii sa tragi de el in fiecare dimineata sa se ridice din pat.

Planifica toate activitatile de la trezire pana la plecare

Incepand cu trezirea si pana la iesirea pe usa totul trebuie sa se desfasoare in mod organizat. Pentru asta este important sa programezi fiecare miscare a diminetii. Invata copilul sa se spele pe fata si pe dintisori imediat dupa trezire, timp in care tu prepari micul dejun, apoi sa se imbrace inainte de a manca si abia pe urma sa ia micul dejun, timp in care tu te imbraci. Numai asa aveti reusi sa iesiti la timp pe usa!

Pune-l sa-si pregateasca hainele de seara

Este bine sa incepi sa il inveti sa capete acest obicei inca de cand e la gradinita. In acest fel nu vei mai avea probleme cu el la inceperea scolii. Intotdeauna hainutele pentru a 2-a zi trebuie pregatite de seara. Daca te intreaba de ce trebuie sa faca asta, motiveaza-i ca in felul asta va putea dormi cateva minute in plus dimineata. Nu va mai comenta!

Asigura-te ca se culca in fiecare seara la aceeasi ora

Un program coerent si echilibrat pentru somnul copilului il ajuta sa fie energic si vioi in fiecare dimineata la trezire. Oscilatiile orelor de la culcare de seara da peste cap tot organismul si starea de spirit a copilului. Copilul trebuie sa respecte programul pentru ca daca se culca tarziu se trezesste moroconas si nu este productiv la scoala. In plus, sunt tot mai incurcati si impiedicati dimineata - se imbraca pe dos, scapa periuta etc. Asta inseamna timp irosit inutil si o posibila intarziere la scoala.

Pregateste-i de seara pachetelul pentru scoala

Oricat de obosita ai fi seara sa stai sa mai pregatesti pachetelele pentru scoala sau munca, este indicat sa te mobilizezi pentru a face si asta. Consoleaza-te cu gandul ca asa vei fura cateva minute in plus de somn dimineata sau ca nu vei mai atat de agitata la prima ora si te vei putea ocupa si de tine. Ca sa nu mai spunem ca il poti grabi pe copil si te poti ocupa sa se spele sau sa se imbrace cum trebuie ori sa aiba ghizodanul facut.

Indulceste trezitul cu o imbratisare sau un pupic

Trezirea nu este unul dintre evenimentele cele mai placute ale zilei nici pentru tine, daramite pentru copil. Oricat de obosita sau somnoroasa ai fi, fa loc imbratisarii matinale si zambeste-i copilului. Va ajuta sa porniti cu dreptul si cu o stare buna intr-o noua zi de scoala sau munca.

Alege tipuri simple de mic dejun

Nu iti complica diminetile petrecand jumatate din timpul pe care-l ai la dispozitie stand in bucatarie si gatind. Fii isteata si alege cele mai simple alimente si retete pentru micul dejun copios si sanatos al micutului tau: cereale, iaurt, lapte, fructe, sandvisuri, briose etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pregatire copil dimineata Trezire dimineata copii Program somn copii

Articole recomandate

Citeste si despre