7 descoperiri surprinzatoare despre frati

/ / Modificat: 2017-02-21
7 descoperiri surprinzatoare despre frati

Fratii au fost luati in vizorul cercetatorilor de pretutindeni, care au incercat sa descopere modul in care acestia influenteaza ceilalti copii din familiile din care provin. Descoperirile lor au fost mai mult decat surprinzatoare. Se pare ca fratii au un impact major asupra varstei la care surorile isi incep viata sexuala, stimuleaza fertilitatea celorlalti baieti si par sa ajute fetele in relatia cu baietii. Iata cele mai interesante si controversate descoperiri facute de cercetatori cu privire la frati!

1. Cresc tensiunea arteriala a fratilor mai mari

Fratii mai mici nu au intotdeauna efecte pozitive asupra celor mai mari. Potrivit unui studiu derulat in Bolivia, in 2012, fratii mai mici tind sa fie un factor de risc pentru tensiunea arteriala a celor mai mari decat el. Cercetatorii explica hipertensiunea pe baza faptului ca fratii mai mici tind sa magnetizeze toata atentia parintilor, motiv pentru care cei mari se streseaza mai mult pentru a compensa atentia pierduta in defavoarea lor.

2. Ajuta surorile sa fie mai placute de baieti

Un studiu intreprins in 2006, la Universitatea de Stat din Arizona, America, a descoperit un efect interesant al fratilor asupra surorilor mai mici decat ei. Le face sa fie mai prietenoase cu baietii si sa aiba mai mult succes cand incep sa aiba primele intalniri amoroase. Fetele ajung sa inteleaga mai bine baietii, sa comunice si sa lege mai usor prietenii cu ei datorita interactiunii pe care o au in copilarie cu fratii lor mai mari.

3. Amana momentul primului contact sexual al surorilor lor

Fratii mai mici au un efect nebanuit asupra surorilor lor mai mari. Un studiu intreprins in 2010 la Universitatea de Vest din Australia, a descoperit ca prezenta fratilor mai mici in viata surorilor mai mari amana inceperea vietii sexuale a fetelor cu cel putin un an fata de alte fete, cu frati mai mari sau surori.

4. Amana venirea menstruatiei la surorile lor

Se pare ca fratii au numeroase efecte asupra dezvoltarii sexuale a surorilor lor. Nu influenteaza doar varsta inceperii vietii sexuale sau modul in care interactioneaza cu baietii, ci si momentul intrarii la pubertate a acestora. Potrivit aceluiasi studiu australian mentionat mai sus, fetele care au frati mai mari tind sa aiba prima menstruatie mult mai tarziu decat majoritatea fetelor.

5. Influenteaza pozitiv fertilitatea fratilor lor

Chiar daca testosteronul in exces dintr-o familie in care exista multi copii baieti pare sa creeze numeroase conflicte, exista si o parte pozitiva, legata de modul in care influenteaza dezvoltarea sexuala a baietilor. Un studiu intreprins in 2012 la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie, a descoperit ca barbatii care au mai multi frati decat surori au o calitate mai buna a spermei si sunt mai fertili decat ceilalti.

6. Influenteaza orientarea sexuala a fratilor

In mod surprinzator, fratii par sa influenteze nu doar fertilitatea, ci si orientarea sexuala a celorlalti baieti din familie. Un studiu intreprins in 2006 de cercetatorii de la Universitatea Brock din Canada a scos la iveala o descoperire socanta: fratii mai mari cresc sansele ca fratii lor mai mici sa devina homosexuali. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 700 de barbati homosexuali. Din datele adunate de specialisti, primul nascut din familie cu mai multi frati are peste 3% sanse sa devina homosexual, in timp ce sansele celui de-al patrulea nascut al familiei se dubleaza la 6%. Savantii au pus acest efect pe seama "ipotezei imunizarii maternale", o teorie controversata, care se bazeaza pe ideea ca productia de anticorpi care influenteaza orientarea sexuale creste cu fiecare nastere a mamei.

7. Sunt o influenta nociva

Fratii par sa fie si "piaza rea", daca ne luam dupa concluziile unui studiu intreprins in 2005, la Universitatea de Stat din Wichita, SUA. Savantii au descoperit ca, de multe ori, comportamentele deviante ale fratilor mai mari isi pun amprenta intr-un mod negativ asupra fratilor mai mici, care par sa fie mai predispusi sa se aventureze in comportamente de risc, precum consum de droguri sau relatii sexuale neprotejate.

Ce alte lucruri interesante mai cunosti despre frati? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre