5 sfaturi pentru utilizarea telefonului de catre copii

/ / Modificat: 2016-08-17
5 sfaturi pentru utilizarea telefonului de catre copii

Telefonul este o masura de siguranta esentiala in ingrijirea copilului si un mod de a tine in permanenta legatura cu el. Dar atunci cand te hotarasti sa ii dai pe mana primul telefon mobil, ai grija sa impui reguli si limite clare in privinta utilizarii lui. Numai in acest fel te asiguri ca micutul il foloseste intr-un mod responsabil si eficient!

Telefonul favorit

Pune-i la dispozitie mai multe tipuri de telefoane care crezi ca sunt potrivite pentru el si lasa-l sa il aleaga pe cel care ii place. In caz contrar, nu va avea grija de el si s-ar putea face dintr-odata pierdut sau ratacit si nu isi mai atinge scopul.

Scop, folosire si ingrijire

Primul lucru pe care trebuie sa il inteleaga este scopul pentru care are telefonul. El nu trebuie sa faca ce vrea cu el, ci sa il utilizeze pentru a lua legatura cu tine in cazul in care are nevoie sau pentru a putea fi oricand contactat de catre tine.

Invata-l cum sa il foloseasca si cum sa aiba grija de el cand este in public, pentru a nu risca sa ii fie furat sau sa il piarda.

Limite si restrictii

Restrictiile de control parental trebuie sa fie aplicate si telefonului, nu numai calculatorului. Copilul nu are nevoie de un telefon cu internet, cu aplicatii complexe sau sofisticate. El trebuie sa il foloseasca doar in scopul de a comunica si atat.

Pune-i o cartela cu limite de minute si mesaje, altfel micutul tau s-ar putea intinde mai mult decat il tine plapuma si te-ai putea trezi cu facturi uriase la telefon.

Nu permite copilului sa tina telefonul in camera in care doarme, mai ales peste noapte. Fie ca este week-end sau scoala, somnul acestuia ar putea fi perturbat de apeluri inoportune si de mesaje care l-ar putea tine treaz ore in sir.

Foto: mobilissimo.ro

Monitorizare si atentie

Chiar daca este considerata o invadare a intimitatii, este absolut normal si necesar sa butonezi din cand in cand telefonul micutului si sa vezi ce tip de mesaje primeste, cu cine vorbeste etc. Toate acestea sunt facute in scopul de a-l proteja de pericole si strainii cu care ar putea intra in contact.

Model si exemplu

Fii un model pentru el. Felul in care folosesti si ingrijesti telefonul, timpul pe care il petreci vorbind si momentele in care o faci sunt cele mai bune metode prin care il poti invata pe copil ce inseamna sa folosesti responsabil acest dispozitiv. Utilizeaza telefonul asa cum ai vrea sa o faca micutul tau, pentru ca acestia au tendinta de a imita gesturile si comportamentul celor din jur.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Reguli telefon copii Siguranta copii Varsta telefon copii Vorbit la telefon copii Copii tehnologie

Articole recomandate

Citeste si despre