5 cadouri personalizate de copii pentru taticii lor

/ / Modificat: 2011-12-07
5 cadouri personalizate de copii pentru taticii lor

Cadourile facute manual de copii pentru tatici pot fi o surpriza de proportii cu eforturi minime. Nu trebuie ca micutii tai sa se streseze incercand sa faca lucruri complexe si greoaie. Exista cateva trucuri simple prin care pot transforma un banal obiect intr-un cadou emotionant pentru "tatici lor"!

Iata cateva idei haioase!

sapcuta_personalizata1. Invata-l sa personalizeze o sapca!

Personalizarea unei sepci banale incarca cu multa emotie cadoul. Cumpara fetru de o alta culoare decat sapca (una care sa se asorteze). Ganditi-va impreuna la un mesaj pe care sa il scrieti in fata sau in spatele sepcii. Acesta nu trebuie sa fie standard, puteti inventa. Iata cateva idei: "Sunt tatic", "Un tatic grozav", "Super tatic" etc.

Lasa-l pe copil sa il aleaga pe cel care ii place mai mult! Pune-l pe cel mic sa scrie (ajuta-l daca are nevoie) conturul literelor care compun mesajul pe fetru. Sau poti alege de pe net tipare de diverse litere si puteti sa conturati literele cu ajutorul lor direct pe fetru. Lasa-l sa decupeze si sa lipeasca literele.

rama_foto_pentru_tatici2. Ajuta-l sa personalizeze o rama foto!

Mergi cu el la cumparaturi si alegeti o rama cu margini cat mai simple, intr-o singura culoare. Cu cat este mai simpla, cu atat e mai mult spatiu ca micutul tau sa isi puna amprenta si sa o personalizeze. Cand ajungeti acasa intreaba-l ce tema vrea sa foloseasca pentru a decora marginile ramei: astre ceresti, simboluri maritime, astronauti, roboti etc.

Apoi, da-i cateva coli colorate de hartie si pune-l sa faca desene micute, litere si ce simboluri mai doreste. Atentie, simbolurile trebuie sa aiba o marime proportionala latimii ramei. Lasa-l sa decupeze desenele si sa le lipeasca dupa bunul plac.

Micutul poate decupa litere mici si poate lipi pe o parte a ramei mesajul "Te iubesc", iar de cealalta parte doar "Tati". Ambele mesaje sa fie scrise pe verticala. Apoi, pune-l sa aleaga o fotografie din album si introduceti-o in rama. Impachetati frumos rama, lipiti o fundita si cadoul este gata!

felicitare_pentru_tati3. Da-i mana libera sa faca o felicitare de suflet!

Daca deja l-ai invatat pe micut sa faca felicitari, atunci stie care sunt pasii. Spune-i cam are trebuie sa fie mesajul si pentru ce ocazie si lasa-l pe micut sa o faca dupa bunul plac.

Asigura-te ca are in dotare toate instrumentele necesare (foarfeca, hartie, creioane colorate, acuarele etc.) si urmareste-l indeaparoape! Ajuta-l cu textele pe care trebuie sa le scrie oferindu-i sugestii: "La multi ani, tati!", "Pentru cel mai frumos tatic din lume", "Pentru un tatic grozav" etc.

rama_foto_cadou_tatici4. Transformati o banala rama foto intr-un cadou senzational!

Alege o rama foto in forma de inima, de dimensiuni mici! Pune-l pe copil sa aleaga o poza cu el pe care sa o decupeze astfel incat sa incapa in rama. Apoi, cautati in magazine magneti de frigider in forma de litere si alegeti astfel incat sa formati cuvintele "te" si "tati".

Cand ajungeti acasa, ajuta-l pe copil sa asambleze rama si literele astfel incat sa iasa mesajul "Te iubesc tati", dar in loc de cuvantul "iubesc" sa fie inimioara cu poza micutului. Lipiti literele intre ele si marginile ramei de mesaj. Apoi, puteti pune mesajul pe frigider si il asteptati pe tati sa vina acasa! Mare ii va fi mirarea!

felicitare_pentru_tatici5. Ajuta-l sa creeze un tablou cu personalitate!

Sugereza-i micutului tau sa ii faca un desen special taticului. Fie sa il deseneze pe el, fie sa deseneze familia sau sa-i scrie un mesaj. Lasa-l sa il faca asa cum vrea el. Pune-i la dispozitie coli albe si multe creioane colorate. Nu trebuie sa mergeti la un magazin specializat pentru a inrama desenul. Micutul tau se poate folosi de betele de la inghetata pe care le picteaza si le lipeste pe margine. Gata tabloul! Taticul va fi foarte emotionat sa vada capodopera micutului!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri tatici Felicitari copii Creativitate copii Accesorii pentru tatici

Articole recomandate

Citeste si despre