Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Teama de olita

12 Iulie 2010

Pentru inceput investigati mai amanuntit temerea copilului si incercati sa aflati cam care ar fi motivele acestei retineri. De ce anume se teme copilul? Ce se va intampla daca el va utiliza olita pentru a face treaba mare? Totodata aveti in vedere si momentele in care copilul dumneavostra a utilizat olita in acest sens pe parcursul anului de la evenimentul cu pricina si la fel incercati sa va faceti o idee despre circumstantele in care el a acceptat.

Daca au existat astfel de  momente folositi-le ca exemplu in incercarea dvs. de a-i modifica acest comportament. De asemenea puteti sa va ajutati de puterea jocului, prin intermediul jocului putand fi invatate multiple deprinderi si intarite unele deja existente.

Sanatate si Ingrijire

Dezvoltare si Comportament

Pentru a-i inlatura aceasta teama copilului dvs.,  utilizand sa spunem un maimutoi de plus, ii puteti arata acestuia ca de fapt nu se intampla nimc rau, maimutoiul este in regula dupa folosirea olitei si astfel va fi si el.

Pentru a-i fi mai accesibile copilului incurajarile dvs. pot sa ia forma unor povestioare, povestioare in care personajele trec prin situatii asemanatoare, dar care in final isi inving teama si totul revine la normal.

O solutie o poate constitui si  inlocuirea propriu-zisa a obiectului de care se teme, olita de acum, cu una noua. Este o inlocuire simbolica, eliminandu-se astfel pericolul reprezentat de vechea olita. Impreuna cu copil, asemeni unui ritual de indepartare a raului, aruncati-o pe cea veche.  Mergeti impreuna cu copilul la cumparaturi si oferiti-i acestuia ocazia de a-si alege noua olita, de preferat una diferita de cea veche sub aspectul culorii, etc. Este importanta adoptarea unei atitudini suportive fata de copil si evitarea impingerii copilului spre ceva ce lui ii provoaca teama.

Apropierea de obiectivul propus este treptata si nu se va intampla peste noapte, insa consecventa dvs. in asigurarea copilului ca totul va fi in regula si suportul acordat acestuia vor sustine acest proces.

Mult succes!
Strange caroLEI si castiga premii garantate, care vor face mesele in familie si mai delicioase. Inscrie-te!

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul