Top 10 alimente care-ti fac copilul fericit

/ / Modificat: 2013-06-11
Top 10 alimente care-ti fac copilul fericit

Alimentele care-ti fac copilul fericit nu sunt bomboanele sau cartofii prajiti, asa cum poate ai crede sau cum ar argumenta, fara doar si poate, prichindelul tau. Exista alimente sanatoase din categoria legumelor, fructelor, semintelor, carnii - care binedispun copilul si ii imbunatatesc foarte repede starea de spirit. Descopera 10 dintre alimentele care te ajuta sa cresti un copil fericit, sanatos si puternic in fiecare zi!

Semintele de floarea-soarelui

Miejii semintelor de floarea-soarelui sunt unele dintre alimentele care ar trebui sa se regaseasca periodic in meniul copilului. Contin cantitati mari de acizi grasi Omega 3 si nutrienti care combat simptomele de tristete sau depresie.  

Bananele

Bananele sunt printre fructele care "populeaza" meniurile copiilor inca de la varsta de bebelus, cand incepe diversificarea alimentatiei. Continua sa oferi copilului tau constant bananele in preparatele pe care le faci pentru el sau ca simple gustari, intrucat starea lui de spirit iti va multumi.

Stimuleaza secretia de serotonina, considerata hormonul fericii. In plus, contin triptofan, o substanta naturala care are rol calmant si relaxant asupra organismului.  

Ciocolata

Micutul tau sare in sus de bucurie ori de cate ori ii oferi delicioasa si adorata bucatica de ciocolata? Stie si de ce! Este unul dintre dulciurile care contribuie la imbunatatirea tonusului psihic si la stimularea secretiei de serotonina in corp. Opteaza pentru ciocolata neagra, cu continut de minimum 75% cacao, intrucat este mai sanatoasa si ofera mai multe beneficii sanatatii copilului.  

Ficatul de pasare

Ficatul de pasare este un alt aliment sanatos care stimuleaza starea de spirit a copilului si il face mai vesel si jucaus in fiecare zi. Contine surse bogate de fier, care energizeaza organismul.

Pastele fainoase

Pastele se regasesc printre preparatele preferate ale copilului tau? Atunci ai toate motivele sa i le introduci in continuare in meniu. Potrivit specialistilor, carbohidratii continuti de pastele fainoase stimuleaza corpul sa produca serotonina si sa ridice moralul si starea de spirit ale prichindelului tau.

Inghetata de vanilie

Un alt desert adorat de copil in zilele fierbinti de vara si care il ajuta sa fie fericit este inghetata de vanilie. Contine doze mari de fosfor si stimuleaza organismul sa produca serotonina, pentru a combate stresul si alti factori care stau in calea bunei dispozitii. In plus, copilul tau va fi fericit doar la gandul ca va savura o portie de inghetata.

Legumele verzi

Broccoli, salata verde, varza, sparanghel, spanac, stevie - toate aceste legume minunate daruite de natura merita integrate in meniul zilnic al copilului, daca vrei sa fie vesel si binedispus in fiecare zi. Specialistii sustin ca legumele verzi contin substante naturale care lupta cu succes impotriva simptomelor de depresie si ale anxietatii, care l-ar putea posomori pe micutul tau.

Carne de curcan

Copilul tau este un amator al carnii de pasare? Atunci opteaza pentru mai multa carne de curcan in meniul lui, intrucat contine cantitati mari de triptofan, spre deosebire de alte tipuri de carne de pasare. Este un aminoacid care stimuleaza organismul sa secrete melatonina si serotonina si reda rapid bucuria pe chipul prichindelului tau.

Ananasul

Pe langa multiplele beneficii pe care le are pentru buna functionare a organismului, ananasul procura si doza sanatoasa de fericire si veselie de care are nevoie prichindelul pentru a creste armonios in fiecare zi. Contine fibre si vitamine care energizeaza organismul si ridica rapid starea de spirit.

Somonul

Somonul este pestele cu cel mai crescut continut de acizi grasi Omega 3 si vitamina B12, ambele substante nutritive contribuind din plin la imbunatatirea starii de spirit a copilului si la energizarea organismului, pentru ca acesta sa fie apt pentru mai multa joaca si activitati distractive.

Mai cunosti si alte alimente care-ti fac copilul fericit in fiecare zi? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente sanatoase copii Alimentatie copii Fericire copii

Articole recomandate

Citeste si despre