Idei pentru cina copilului

/ / Modificat: 2016-08-02
Idei pentru cina copilului

Cina face parte din cele 3 mese principale ale zilei. Pe langa faptul ca trebuie sa fie nutritiva si sanatoasa, ea trebuie sa mai respecte o regula esentiala pentru copii - sa fie usoara, astfel incat sa nu creeze disconfort abdominal. Trebuie evitate alimente care produc gaze sau balonare si cresc riscul indigestiilor.

Trucuri pentru o cina rapida, sanatoasa si delicioasa la copii

Pregateste mai multe feluri pentru cina

Nu gati un singur fel de mancare pentru masa de seara. Exista riscul ca micutul tau sa faca mofturi si sa ai nevoie de o solutie de rezerva. Trebuie sa fii intotdeauna pregatita!

Pentru ca cina trebuie sa fie o masa usoara, opteaza pentru preparate foarte simple si din alimente proaspete, care necesita minim de gatire sau procesare, dar care sa fie compusa din cel putin 2 feluri de mancare.

Fa preparate rapide si simple

Masa de seara nu necesita un timp de pregatire prea mare, pentru ca preparatele trebuie sa fie foarte sanatoase si cat mai naturale. Opteaza pentru salate diverse, paste cu legume, mamaliguta cu branzica si smantana si alte retete care dureaza mai putin de 30 de minute pentru a fi facute.

Improvizeaza!

Daca nu ai idee cam ce sa gatesti pentru cina sau nu ai deloc timp, foloseste-ti imaginatia si improvizeaza. Vezi ce ai prin frigider si cauta solutii practice:

  • un iaurtel in care pui 2 fructe si cateva cereale se poate transforma intr-o cina hranitoare pentru micut;
  • un platou cu racituri (branzica, cascaval, sunculita de curcan) si legume proaspete (castraveti, rosii, masline etc.) se poate dovedi a fi o cina diversificata si gustoasa pentru micut;
  • o mini-pizza improvizata din felii de paine, legume si carnita de pui;
  • sandvisuri rapide cu legume si branzica sau sunculita de pasare etc.

Recomandarile mamicilor pentru masa de seara la copii

Majoritatea mamicilor si-a pus intrebarea "ce sa mai dau copilului sa manance la cina?". Nu esti singura care e in pana de idei. Ele au discutat pe forumul site-ului Copilul.ro si oferit cateva idei de cina foarte sanatoase si practice. Iata cateva dintre ele:

Annisia: Orez, gris cu lapte, supe mai usoare (de pui cu taitei de ex), sufleuri, budinci din paste sau orez, chiar si gratar cu putin piure, mamaliguta cu branza si iaurt etc. Ca si fructe merge banana care, din cate am auzit si citit induce un somn linistit, atat la copii, cat si la adulti!

Doloro: Lui Oli ii place paine prajita cu branza tartinabila, branza cheddar goala, banana, cateodata orez cu lapte amestecat cu mere si scortisoara, paine cu humus, iar la sfarsit bea 200 ml lapte de vaca integral.

Ana07: Filip mananca de seara la ora 18.30 - 19.00 - sufleu de legume (dovleceii nu lipsesc niciodata), spanac cu ou, mamaliguta, sau orez cu lapte. Sunt zile cand nu vrea decat un iaurtel sau nimic. Oricum, nu il fortez. Inainte de culcare, la ora 21.20 mananca intotdeauna 250 ml lapte cu patru cupe de cereale.

Nicole13: David papa de regula iaurt cu cereale, orez cu legume, lapte cu gris, orez, papanasi cu branza (fierti). Prajiturile eu ii le dau ca si desert, nu inlocuiesc o masa! Musai trebuie sa manance si iaurt sau altceva!

Yuxi: Spanac cu ou, branza cu mamaliguta si smantana sau sufleu cu broccoli, sunca si paste, dar si alte tipuri de sufle. Uneori fac clatite umplute cu ciuperci si pui. Bine, nu va imaginati acum ca in fiecare seara eu stau sa gatesc astea, am enumerat doar ce le dau atunci cand nu au sandvisuri. Si cand au sandvis mai mananca si un iaurt.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cina copii Alimente sanatoase copii Alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre