Copiii combina si creeaza 5 portii de fructe si legume!

/ / Modificat: 2012-10-24
Copiii combina si creeaza 5 portii de fructe si legume!

Cum putem sa-i convingem pe copii sa manance fructe si legume? Lasati copiii sa preia controlul in bucatarie! Sa proiecteze ei mesele zilnice pentru intreaga familie. Lasati-i sa se simta speciali, sa descopere ei insisi pasiunea de a fi bucatar.

Cum puteti sa-i ajutati pe cei mici sa reuseasca acest lucru? Faceti o lista de fructe si legume pe care copiii o vor folosi in compunerea felurilor de mancare. Stabiliti apoi ceea ce vor avea de facut: combina oricare dintre componentele disponibile pentru a crea 5 portii care sa devina un adaos de fructe sau legume la micul dejun, gustarea de dinaintea pranzului, la masa de pranz, gustarea de dupa-amiaza si cina.

Pentru a le facilita activitatea dragalasilor nostri, dati-le ceea ce adora: hartie si creioane. Gratie acestora, proiectarea felurilor de mancare va deveni o joaca. Decupati 5 roti din carton, care vor simboliza farfuriile. O farfurie semnifica o portie. Apoi lasati copiii sa-si dea drumul imaginatiei. Sa combine impreuna cartofi, conopida, rosii, mere, pere, prune etc. Datorita acestei activitati, copiii vor invata o regula simpla: sa adauge la fiecare masa legume sau fructe care asigura organismului nostru compusi nutritivi esentiali, vitamine si minerale1.

De la o varsta frageda, invata copilul sa aleaga sucurile "bune" care pot inlocui un fruct sau o leguma. Dar, intotdeauna inainte de servire, asigurati-va ca acesta este un suc 100% natural. Astfel, pe farfuria de hartie copilul va putea desena, de asemenea, un pahar de suc, de pilda, de mere.

Misiune indeplinita. Copiii au avut parte de un joc extraordinar de distractiv, au invatat alimentatia corecta (si vor retine pentru mult timp aceasta lectie de folos), iar tu ai idei pentru cele 5 mese zilnice pentru intreaga familie. Poate ideile vor fi un pic neobisnuite, dar ... o astfel de nebunie copilareasca cu fructe si legume are farmecul ei.

Aflati mai multe pe www.5pentrusanatate.ro.

footer 5 portii

1 Joint FAO/WHO Workshop on Fruit and Vegetables for Health (2004 : Kobe, Japan). Fruit and vegetables for health.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre