6 bauturi sanatoase pentru copii

/ / Modificat: 2014-09-05
6 bauturi sanatoase pentru copii

Bauturile sanatoase pe care le poate consuma copilul nu se rezuma doar la apa, cateva ceaiuri si lapte. Oricat ai incerca, nu poti tine prichindelul departe de sucuri si bauturi dulci, acestea fiind rasfaturi la care vor pofti frecvent papilele lui gustative.

Evita sa i le cumperi din comert, sub forma de bauturi racoritoare sau sucuri "naturale", pline de zaharuri si conservanti nocivi! Prepara-le in casa si variaza sucurile de fructe si cu alte bauturi delicioase, dar sanatoase! Iata cateva dintre cele mai hranitoare si gustoase bauturi pentru copii!  

Suc, cocktail sau shake din fructe proaspete

Sucurile vor fi intotdeauna bauturile preferate ale copilului tau. Insa, inainte de a-l lasa sa prinda gustul sucurilor din comert, gustoase, dar nocive pentru sanatate, deschide-i apetitul pentru cele facute in casa, din fructe proaspete.

Invata-l de mic sa bea astfel de sucuri si tine-l departe de bauturile nesanatoase din magazine. Sucurile preparate in casa sunt mai gustoase decat cele din comert si furnizeaza copilului si substante nutritive esentiale pentru cresterea si dezvoltarea lui.

Incearca intotdeauna sa alternezi fructele folosite in sucuri, astfel incat sa eviti riscul ca prichindelul sa se plictiseasca sau sature de un singur tip de fructe. Tot pentru a diversifica meniul de bauturi, ofera-i si variante de cocktail-uri sau shake-uri pe baza de fructe.

In acestea poti adauga lapte, siropuri, apa minerala si alte ingrediente delicioase care sa-i rasfete din plin micutului papilele gustative.  

Limonada

Limonada este o alta bautura cu care iti poti ademeni copilul atunci cand vrea sa bea ceva dulce si bun ori cere insistent suc. Sugereaza-i limonada cu miere si menta, adauga si cateva bucati de capsuni sau alte fructe si ofera-i copilului un regal al gusturilor intr-o bautura delicioasa.  

Compot de fructe

Compotul din fructe este o bautura gustoasa si sanatoasa, pe care parintii nu o integreaza suficient de mult in meniul de bauturi al copilului lor. Compotul se poate prepara din orice tip de fructe sau din amestecul acestora si este delicios atat cald, in sezoanele reci, cat si rece, in sezoanele calde.

Sfatul specialistilor este sa il prepari din fructe cat mai dulci, astfel incat sa eviti sa mai adaugi zahar si sa cresti astfel continutul caloric al bauturii.  

Bauturi carbogazoase din fructe (cu apa minerala)

Daca prichindelul tau plange ca vrea o bautura "cu bule" si nicio alternativa din cele prezentate nu il atrage, nu da fuguta repede la magazin pentru a-i cumpara o astfel de bauturica. Ia o sticla de apa minerala si prepara un suc proaspat din fructe, astfel incat sa aiba si pulpa in el.

Amesteca apoi apa cu sucul proaspat. Ai grija ca proportia sucului de fructe sa fie mai mare, pentru ca sucul carbonatat sa fie mai concentrat. Daca nu este dulce, mai adauga-i putin zahar, altfel nu va satisface pofta de suc a copilului tau.  

Lapte si cacao cu lapte

Laptele este una dintre cele mai sanatoase bauturi pe care le poate consuma copilul. Insa este si bautura pe care a baut-o constant de-a lungul copilariei si de care probabil ca s-a saturat deja.

bauturi_calde_copii

Este timpul sa transformi laptele intr-un alt tip de bautura, care sa fie pe placul prichindelului tau. Opteaza pentru cacao cu lapte preparata in casa, in care poti adauga arome de scortisoara, putina vanilie sau alte arome delicioase.  

Ceai cald si rece

Si ceaiul este o optiune demna de luat in seama atunci cand vrei sa mai diversifici meniul de bauturi pentru cel mic. Insa nu ne referim la ceaiuri din plante medicinale, care au un gust destul de neplacut.

Prepara-i copilului ceaiuri din fructe si indulceste-le cu putina miere. Ofera-i-le calde atunci cand este frig afara, si reci, cu gheata, in sezoanele calduroase ale anului.  

Tu ce alte bauturi sanatoase si gustoase ii mai oferi copilului? Cum reusesti sa il tii departe de sucurile dulci din comert, care cresc riscul de obezitate si boli grave la copil? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bauturi copii Sucuri copii Alimentatie copii Fructe copii

Articole recomandate

Citeste si despre