Metode amuzante prin care iti inveti copilul sa-si scrie numele

/ / Modificat: 2023-10-04
Metode amuzante prin care iti inveti copilul sa-si scrie numele

Primul cuvant pe care un copil il scrijeleste pe foi atunci cand invata sa scrie este adesea numele lui. Daca micutul tau inca jongleaza cu conturarea literelor pe hartie si vrei sa il inveti sa scrie mai repede, apeleaza la cartoane, litere decupate din ziare si creta pentru a-l introduce mai usor in tainele alfabetului si literelor care compun numele lui.  

Litere decupate din reviste si ziare

Copilul nu a deslusit inca tehnica tinerii in mana a pixului sau creionului si mai trebuie sa creasca putin pana cand descopera tainele scrisului. Insa nu inseamna ca nu il poti stimula sa-si compuna numele si sa vada astfel cum arata literele din el, folosindu-te de ziare si reviste.

Stabiliti impreuna care sunt literele de care are nevoie pentru a-si forma numele, apoi incurajeaza-l sa le identifice prin titluri de ziare sau reviste vechi. Ajuta-l sa le decupeze, apoi sa le ordoneze astfel incat sa formeze numele lui. Lipiti literele pe o plansa sau o coala de hartie si pastrati-o in albumul de amintiri al copilariei lui.

litere din hartie

Cuburi de lemn inscriptionate cu litere

Daca printre jucariile copilului tau se regasesc si cuburi inscriptionate cu litere, profita de ele pentru a-ti incuraja copilul sa isi formeze numele din ele. Ajuta-l sa identifice fetele cuburilor cu literele din numele lui si sa le puna apoi in ordine. Incurajeaza-l si sa isi pronunte numele pe litere, pentru a-si imbunatati dictia si a face mai usor asocierea dintre cum arata si cum suna o litera.  

Cuburi de lemn inscriptionate cu litere

Spaghete sau macaroane

Pastele fainoase pot servi cu usurinta pentru "scrierea" numelui copilului pe o bucata de hartie sau lemn. Exercitiul stimuleaza creativitatea si indemanarea copilului, care trebuie sa rupa si sa asambleze spaghetele astfel incat sa contureze cu ele toate literele care-i compun numele.

Pune-i in fata o hartie sau plansa cu numele scris, pentru a-i servi drept model in conturarea numelor din spaghete.

Spaghete sau macaroane sub forma de litere

Frisca sau pasta de dinti

Daca mai are ceva de crescut pana sa invete sa foloseasca instrumentele de scris, poate jongla cu un pos de ornat prajituri sau cu un tub de pasta de dinti pentru a incerca sa-si scrie numele.

Este o metoda distractiva, iar risipa merita, daca cel mic reuseste sa contureze cat mai bine litere si sa-si scrie astfel numele intreg. Marcati momentul memorabil cu o poza de toata frumusetea.  

Creta si trotuarul

Pana la folosirea pixului si a hartiei, copilul tau poate incerca sa-si scrie numele cu creta pe trotuar sau pe tablita speciala. Cel mic invata sa manuiasca creta inainte de utilizarea instrumentelor de scris, de aceea, ii este fi mai usor sa scrijeleasca literele cu ea pentru a-si scrie numele.

copil care scrie cu creta pe tabla

Pufarine si bomboane mici

Si pufarinele sau bomboanele pot servi drept instrumente de scris pentru copilul tau, pana la varsta la care va invata sa scrie cu creionul sau pixul pe hartie. Joaca-te impreuna cu micutul tau si ajuta-l sa descopere mai usor alfabetul creand litere din pufarine sau bomboane, apoi distrati-va formand impreuna numele voastre.  

  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Invatare scris copii Scris copii Nume copii Instrumente scris copii

Articole recomandate

Citeste si despre