Idei de activitati amuzante cu copilul atunci cand ramaneti fara curent

/ / Modificat: 2017-09-20
Idei de activitati amuzante cu copilul atunci cand ramaneti fara curent

In contextul atentionarilor meteorologice si al posibilitatii unor furtuni, o pana de curent este o conditie care poate aparea oricand. Cand nu ai lumina si esti cu copiii in casa, adesea, prima provocare este de a-i linisti cu privire la teama lor de intuneric. Dupa ce ati rezolvat situatia si ati gasit solutii pentru a face un minim de lumina, urmatoarea preocupare o reprezinta gasirea unor activitati potrivite pentru copii in astfel de conditii.

Ce se intampla atunci cand ne strangem toti in casa si exista o pana de curent? Incepe distractia!

Odata ce ai reusit sa linistesti copiii ca nimic rau nu se intampla din cauza unei simple pene de curent, avem pentru tine cateva idei despre cum sa va petreceti acest timp, in asa fel incat teama de intuneric sa fie cu totul spulberata si sa ramaneti cu amintiri pe cinste:

• Primele jocuri pe care le puteti incerca sunt si cele mai la indemana: "De-a v-ati ascunselea" si "Baba oarba", intunericul nu va face decat sa va ajute sa va ascundeti mai bine, iar cautarea va fi mai palpitanta!

• Faceti o cursa cu obstacole, alegeti orice element care poate fi sarit, ocolit sau trecut pe dedesubt, este destul de greu sa eviti obstacolele, dar sa o faci si pe intuneric? Situatia va fi cu atat mai inedita si mai amuzanta. Pentru o cursa pe cinste, puteti incerca sa va si cronometrati!

• Faceti un film numai bun pentru Halloween. Pana cand nu ramane telefonul fara baterie, incurajeaza copiii sa creeze o sceneta, fie ca actorii sunteti chiar voi, sau va folositi de figurine si jucarii.

• Spuneti ghicitori, timpul va trece mai repede si lucrurile vor deveni foarte amuzante intr-un timp foarte scurt.

• Jucati impreuna "Mima", e drept ca cei mici s-ar putea sa mimeze aceleasi lucruri din nou si din nou, insa au ocazia sa invete lucruri noi de mimat de la parinti si… chiar si voi de la ei.

• Este momentul pentru un… picnic pe covor! Intindeti o paturica pe jos, aduceti farfurii si pahare de plastic, folositi mancarea din frigider sau comandati o pizza, orice varianta alegeti telul ramane acelasi: sa va distrati!

• Incercati sa spuneti povesti si de ce nu, chiar sa le inventati! Este momentul ideal ca cel mic sa isi puna imaginatia la lucru, si sa te delecteze cu cateva povesti inventate pe loc.

• Vanatoare de comori. Pentru ca este distractiv si nu trebuie sa astepti Pastele ca sa te bucuri de aceasta traditie.

• Stii jocul "Ce s-a schimbat la mine in ultima luna"? il poti incerca cu cei mici, este o alternativa amuzanta pentru dezvoltarea memoriei si a atentiei asupra detaliilor.

• Daca mai ramane ceva baterie la telefon dupa ce ati facut filmul, alege o melodie vesela si puneti la punct o coregrafie, cu siguranta cei mici se vor distra de minune.

• Ce zici de o formatie? Alegeti fiecare cate un instrument si puneti-va pe cantat.

• Putin sport n-a facut rau nimanui! O ora fara curent poate fi momentul ideal pentru a ii ruga pe copii sa iti arate cum decurge ora de sport de la scoala si exercitiile pe care le invata acolo.

• Mai stii cum iarna ne construiam cazemate si ne ascundeam? Ce-ar fi sa ii inveti si pe cei mici sa faca o cazemata, pentru ca "inamicii" sa ii detecteze mai greu.

• "Telefonul fara fir" este un joc amuzant menit sa ii tina pe cei mici ocupati pentru o buna perioada de timp, cum se poate juca in orice conditii, ce mai conteaza ca in casa e intuneric bezna?

• Daca ai copil de scoala, invata-l sa joace "Fazan" si incurajeaza-l sa incere sa spuna cat mai multe cuvinte noi, sa nu le foloseasca mereu pe aceleasi. Este un prilej bun sa mai auda si cuvinte putin mai grele, de la adulti.

• Jocul "Matele incurcate" sigur va va da batai de cap si dureri de burta de la atata ras. Copiii trebuie sa se tina de maini si sa inceapa sa "se incurce"… toate astea fara sa se prabuseasca.

• La lumina lumanarilor sau cu ajutorul lanternei telefonului poti face diverse forme in umbra, iar cei mici sa incerce sa ghiceasca ce sunt.

E drept ca toate aceste activitati pot fi bifate cu cei mici si "fara ajutorul" unei pene de curent. Sunt activitati de interior, la fel de folositoare si in momentele cand vremea nu tine cu noi, si ne consemneaza la domiciliu. Insa sunt un mod placut de a va petrece timpul impreuna, si cu siguranta vor alunga panica resimtita de copii in fata unei situatii neprevazute.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri copil in casa Activitati copii Jocuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre