Educatia muzicala a copilului

/ / Modificat: 2012-12-08
Educatia muzicala a copilului

Cu totii stim ca muzica joaca un rol foarte important in viata ficaruia dintre noi, astfel incat, inca de la nastere, primim si simtim muzica in fiecare zi, prin diverse activitati pe care noi si cei din jurul nostru le intreprindem.

Importanta dezvoltarii armonioase a copiilor cu ajutorul muzicii este, de asemenea, o realitate de care trebuie sa tinem seama. Ea, muzica, dezvolta dragostea pentru frumos, genereaza emotii si formeaza in mod armonios vocea. Totusi, pentru a fi inteleasa pe deplin, muzica trebuie cultivata de la varste fragede, prin jocuri muzicale, cantece specifice perioadei copilariei, precum si prin familiarizarea cu instrumentele si notele muzicale.

Cursurile de educatie muzicala pentru copii sunt indicate pentru parintii care doresc pentru copii lor o activitate placuta, interactiva si educativa.

Unde ducem copiii la cursuri de muzica?

Un astfel de loc in care copii pot lua lectii de educatie muzicala pentru prescolari este Scoala de Muzica "Boem Club" din Bucuresti, un club de muzica infiintat in 2009 din dorinta de a oferit tuturor amatorilor de muzica, indiferent de varsta sau de nivelul de pregatire muzicala, posibilitatea de a invata sa cante intr-un cadru organizat si prietenos, intr-un ambient civilizat, curat, cald si placut.

Lectiile de educatie muzicala pentru prescolari de la Scoala de Muzica "Boem Club" se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani si sunt structurate pe doua grupe: grupa de varsta 2-3 ani si grupa de varsta 4-5 ani.

Fiecare grupa este formata din maxim 8 copii, astfel incat acestia sa poata invata impreuna sunete, jocuri muzicale si cantece pe care sa si le aminteasca si sa ii ajute in dezvoltarea muzicala ulterioara. Lectiile de educatie muzicala se desfasoara in limba romana si in limba engleza, in grupe separate.

Cursurile de educatie muzicala pentru grupa de varsta 2-3 ani se axeaza in principal pe introducerea celor mici in lumea sunetelor, a ritmului si a deprinderii cu acestea intr-o maniera atragatoare si adaptata varstei lor. Copiii participa la primele cursuri alaturi de parinti, astfel incat sa li se asigure confortul psihic necesar bunei desfasurari a lectiilor.

Lectiile de educatie muzicala pentru grupa de varsta 4-5 ani vor avea in vedere dezvoltarea abilitatilor muzicale si deprinderea acestora cu instrumentele muzicale, prin invatarea unor mici piese.

Inscrierile pentru cursurile de educatie muzicala pentru prescolari se fac in fiecare luna, pentru luna in curs, in functie de completarea grupelor.

Ce invata copiii prin muzica?

Prin intermediul lectiilor de educatie muzicala, copiii isi dezvolta abilitatile muzicale, puterea de concentrare, memoria, sensibilitatea, gandirea abstracta, limbajul si aptitudinile de comunicare cu alti copii.

Totodata, lectiile de educatie muzicala pentru prescolari reprezinta un prim pas important catre educatia ulterioara primita in scoala. Notiunile muzicale elementare si introducerea copiilor in lumea fascinanta a sunetelor si a instrumentelor muzicale constituie o baza pentru dezvoltarea lor echilibrata si armonioasa.

Mai jos, puteti viziona un scurt filmulet cu desfasurarea unei ore de educatie muzicala pentru prescolari la Scoala de Muzica "Boem Club".

Lectii de educatie muzicala prescolari la Boem Club

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzica copii

Articole recomandate

Citeste si despre