Baletul, solutia perfecta pentru fetita ta

/ / Modificat: 2014-01-24
Baletul, solutia perfecta pentru fetita ta

Baletul este mai mult decat un simplu dans sau o forma de miscare fizica pentru fetite. Pe langa dezvoltarea fizica pe care o promoveaza, gratia si eleganta tinutei, baletul ajuta fetitele sa fie mai sigure pe ele, sa deprinda echilibrul in miscari, sa se concentreze mai bine si sa fie mai energice. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale baletului pentru fetite si de ce merita sa fie o optiune printre cursurile la care iti inscrii copilul cand e mic!

Beneficii fizice ale baletului pentru fetite

Inainte de orice, baletul este o forma de miscare fizica, deci atrage toate beneficiile pe care un sport le are asupra organismului.

Contribuie din plin la dezvoltarea musculaturii mainilor, picioarelor si trunchiului, dar si la imbunatatirea posturii si tinutei corporale. Acest tip de dans a fost folosit, de-a lungul timpului, si ca metoda de remediere si corectare a posturilor corporale gresite.

De asemenea, baletul contribuie si la flexibilitatea si coordonarea miscarilor.

Beneficii emotionale sau psihice ale baletului pentru fetite

Baletul nu este doar un simplu dans care ajuta la mentinerea in forma si cresterea sanatoasa a copilului. S-a demonstrat ca lectiile de balet ajuta fetitele sa se relaxeze si sa combata astfel stresul sau anxietatea, atat de prezente astazi in viata celor mici.

Baletul are si meritul de a le ajuta pe fete sa dezvolte o imagine de sine pozitiva, in special in ceea ce priveste aspectul corporal. Ele sunt protejate astfel de riscul de a cadea in capcana tulburarilor alimentare si a altor probleme mentale, precum depresia, aparute din cauza perceptiei deformate asupra propriei imagini corporale.

Fetitele au de castigat si la capitolul incredere si stima de sine, fiecare miscare sau tehnica deprinsa sau invatata ori spectacol la care participa oferindu-le un sentiment de autoimplinire.

Beneficii sociale ale baletului pentru fetite

Baletul este o activitate sociala prin natura si contribuie si la dezvoltarea aptitudinilor sociale ale copilului. Cursurile au loc adesea in grup, unde copiii ajung sa se cunoasca intre ei si sa lege prietenii. In plus, baletul este una dintre activitatile care incurajeaza dezvoltarea spiritului de echipa, a cooperarii si favorizeaza comunicarea intre copii.

Cursurile de balet pot fi de mare ajutor si copiilor timizi, ajutandu-i sa depaseasca aceasta trasatura negativa, care le defineste personalitatea. In plus, spectacolele de balet in care pot fi distribuite fetitele le ajuta sa depaseasca o alta problema des intalnita la copii: tracul sau frica de a juca sau dansa in fata publicului.

Dincolo de beneficiile acestei arte pentru fetite, baletul si-a atras in timp si un stigmat sau o reputatie nu tocmai "sanatoasa". Balerinele au fost intotdeauna considerate mai vulnerabile in fata tulburarilor alimentare, din cauza strictetii cu privire la greutatea ceruta in acest sport.

Tu ti-ai inscris fetita la balet? Daca da, de ce ai ales aceste cursuri pentru ea? Crezi ca baletul predispune fetitele la anorexie, bulimie si alte forme de tulburari alimentare? Impartaseste-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Balet fetite

Articole recomandate

Citeste si despre