8 curiozitati despre Disneyland

/ / Modificat: 2014-06-27
8 curiozitati despre Disneyland

Exista multe curiozitati despre Disneyland mai putin cunoscute publicului larg. In spatele identitatii de "cel mai fericit loc de pe Pamant", se ascund numeroase detalii uimitoare despre parcul de distractii pe care toti copiii isi doresc sa il viziteze. In prezent, exista 5 parcuri Disney in intreaga lume, ce functioneaza in SUA, Tokyo, Paris si Hong Kong. Al saselea parc, Shanghai Disney, isi va deschide portile in anul 2016. La prima vedere, parcurile tematice Disneyland sunt organizate si amenajate impecabil. In "culise", insa, stau bine ascunse multe secrete impartasite, de-a lungul timpului, de angajatii care au avut ocazia sa le cunoasca.

Tunelurile subterane secrete

Inca din anul 1955, cand Walt Disney a construit primul parc tematic menit sa aduca in viata reala basmele si personajele faimoase, s-au facut eforturi mari pentru surprinderea vizitatorilor in toate modurile posibile, inclusiv prin organizarea impecabila, posibila prin construirea unei lumi subterane nevazute.

Daca te intrebai cum reusesc mascotele sa apara de nicaieri sau unde se duc resturile menajere lasate in urma de milioanele de vizitatori in fiecare an, afla ca exista o retea nevazuta de tuneluri subterane secrete, cu multe scurtaturi catre aleile parcului, grupuri sanitare si conducte de gunoi, folosite de angajati foarte discret.  

Solutia naturala de deratizare

Dupa ora de inchidere la Disneyland, angajatii aplica o metoda neobisnuita de a elimina rozatoarele din perimetru. Aproximativ 200 de pisici salbatice sunt eliberate din custile lor tinute ascunse pe timpul zilei, pentru a vana soarecii si sobolanii de pe proprietatea parcului.  

Castelul Cenusaresei este mult mai mic decat pare

Arhitectii care s-au ocupat de amenajarea parcurilor Disneyland au utilizat numeroase efecte vizuale surprinzatoare, pentru a crea atmosfera taramurilor de basm. Castelul Cenusaresei este cel mai bun exemplu in acest sens: pare mult mai mare decat este in realitate, datorita dimensiunii mai mici a ferestrelor din partea de sus si aleilor inclinate, ce ii confera un plus de inaltime.

Clubul secret cu cele mai lungi liste de asteptare

In spatele unei usi pe care scrie "33 Royal Street", se afla Club 33, un local exclusivist secret, in care au acces doar membrii care asteapta ani intregi sa isi ocupe rezervarea si care platesc o taxa de intrare extrem de consistenta. Printre fostii oaspeti ai singurului loc in care se pot consuma bauturi alcoolice la Disneyland se numara presedinti de tari si celebritati de rang international.

Secretul curateniei impecabile

Planul de amenajare al parcurilor Disney contine regula stricta conform careia trebuie sa existe cate un recipient de depozitare a resturilor menajere la cel mult 30 de pasi de puncte-cheie. In afara de aceasta masura eficienta de pastrare a curateniei, interdictia comercializarii gumei de mestecat contribuie si ea a pastrarea spatiului in conditii optime.

Prezenta nemuritoare a lui Walt Disney

Primul parc Disneyland construit pe data de 17 iulie 1955 in Anaheim, California, detine un apartament in care insusi Walt Disney a locuit cu familia sa in urma cu o jumatate de secol, pentru a supraveghea constant cum se desfasoara lucrarile de constructie. Locuinta a ramas la Disneyland California, iar la fereastra din centru se poate observa inca o lumanare aprinsa, care simbolizeaza faptul ca Walt Disney vegheaza asupra parcului.

Tinkerbell poate fi trezita de vizitatorii matinali

Parcurile Disneyland ofera experiente unice vizitatorilor sai, daca acestia au norocul sa le descopere. De pilda, prima persoana care intra in magazinul lui Tinkerbell dimineata are dreptul sa o trezeasca din somn personal pe zana din "Peter Pan".

Imaginea lui Mickey Mouse domina parcurile Disney

Stii deja ca imaginea lui Mickey Mouse este reprezentativa pentru aceste parcuri tematice, insa si mai interesant este faptul ca silueta faimosului soricel apare in atat de multe locuri neasteptate (de la materialele textile si capacele de osie, pana la imprimeurile in ciment), incat numarul acestor replici este necunoscut.

Tu ai fost vreodata la Disneyland cu familia ta? Ce experiente iesite din comun ai trait in universul basmelor? Impartaseste cu noi amintirile frumoase in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre