5 crafturi inspirate de pescuit

/ / Modificat: 2014-08-21
5 crafturi inspirate de pescuit

Crafturile inspirate de pescuit reprezinta o activitate amuzanta, creativa si distractiva pentru prichindei, in special pentru baietei, care par mai interesati de acest "sport" decat fetitele.

Realizarea, impreuna cu prichindeii, a unor undite de jucarie, pestisori, barcute sau a altor creaturi marine iti ofera posibilitatea de a-i invata cum se pescuieste si cateva informatii pretioase despre mediul acvatic si particularitatile lui.  

Undita de jucarie

undita_pescuit

Principalul instrument de care are nevoie orice pescar este undita. Invata prichindelul sa creeze o undita de jucarie din cateva ustensile simple si la indemana: un bat, un carlig si o bucata de ata.

Tot ce trebuie sa faca este sa lege carligul cu o bucata de ata destul de lunga, apoi sa lege celelalt capat al acesteia de varful batului. Aceasta este cea mai simpla undita de jucarie pe care o poate realiza un copil de varsta prescolara.

Pestisori de jucarie

pestisori

Pestisorii sunt principalele "tinte" pe care le ocheste pescarul in momentul in care isi arunca unditele in apa. Intrucat micutul tau nu are inca varsta potrivita pentru a se indeletnici cu acest sport, se poate juca pescuind pestisori de jucarie facuti chiar de manutele lui pricepute.

Exista o multime de materiale din care prichindelul poate confectiona pestisori de jucarie. Ii poate face din carton, din plastilina sau chiar din sosete. Pestisorii facuti din sosete sunt mult mai interesanti si creativi, iar metoda este foarte simpla: se umple soseta cu vata si se leaga cat mai aproape de capat. Se cos doi nasturi pe post de ochisori si pestisorul este gata.

Creaturi si animale marine de jucarie

animale_marine_de_jucarie

Exista o multime de vietati marine interesante si simpatice pe care micutul tau are ocazia sa le descopere prin intermediul crafturilor cu inspiratie marina.

De la scoici, stelute de mare, pana la raci si caracatite sau meduze, copilul are o multime de idei de unde poate alege. Invata-l sa faca aceste creaturi simpatice din carton sau plastilina si sa le accesorizeze dupa bunul plac.

Tablou cu inspiratie marina

tablou_marin

Tabloul realizat cu crafturi si desene cu elemente inspirate din mediul acvatic este un alt craft simpatic cu care se poate distra copilul in timpul liber. Pune-i la dispozitie o bucata de carton mai maricica, acuarale, cartoane colorate si tot felul de accesorii cu care sa decoreze tabloul: nasturi, sclipici, margelute etc.

Apoi, invata-l sa coloreze apa cu albastru si sa deseneze cativa pestisori sau vegetatie marina. Poate sa creeze si cativa pestisori din carton si sa ii lipeasca pe tabloul la care lucreaza de zor. Cu siguranta, produsul final va fi unul de exceptie, gata de inramat si agatat in camera lui.

Barcuta cu panze

barcuta_cu_panze

Barcutele de pescuit sunt o parte importanta din ansamblul de ustensile si accesorii pentru pescuit. Crearea unor barcute din carton este o piesa importanta din ansamblul de decoratiuni inspirate de pescuit al copilului.

Aceasta poate fi facuta, mai simplu, din fundul unei cutii dreptunghiulare de carton, pe care copilul o poate colora si accesoriza. Panzele se pot realiza din triunghiuri de hartie lipite pe un bat, care este apoi montat cu lipici in mijlocul barcutei.

Daca nu vreti sa faceti o barca cu panze, puteti opta pentru crearea a doua vasle din bete de inghetata sau alte bucati de carton.

Ai facut vreodata cu prichindelul tau crafturi inspirate din mediul acvatic sau de pescuit? Spune-ne si alte sugestii in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crafturi copii Activitati distractive copii

Articole recomandate

Citeste si despre