9 jucarii periculoase pentru copilul tau

/ / Modificat: 2013-05-10
9 jucarii periculoase pentru copilul tau

Jucariile periculoase pentru copil sunt la tot pasul in piete, hipermarketuri si chiar si in magazinele de profil.

Exista 2 tipuri de jucarii periculoase pentru sanatatea celui mic - pe de-o parte, cele care nu corespund standardelor de siguranta si cele care indeplinesc toate conditiile de comercializare, dar a caror forma sau componenta prezinta un risc crescut de accidente.

Este important le recunosti si sa le tii cat mai departe de copilul tau.

Pistoale cu bile

Dintre toate jucariile pentru baietei, armele le pun cel mai mult in pericol siguranta. Este vorba in special de pistoalele cu bile sau alte tipuri de gloante de jucarie, care se pot dovedi jucarii periculoase pentru sanatatea celor mici.

jucarii_periculoase_copii

Bilele expulzate cu forta din pistol pot rani cu usurinta copiii si le pot intra in ochi sau urechi, provocand complicatii grave.  

Seturi de infrumusetare pentru fetite

Fetitele adora seturile de frumusete cu perii de par, clame, farduri, ondulator si oglinda. Este important sa te asiguri ca oglinda este de jucarie si nu reala. In caz contrar, exista riscul sa se sparga, iar cioburile sa raneasca fetita.

In plus, fardurile si clamele de mici dimensiuni nu sunt recomandate copiilor mai mici de 4-5 ani, din cauza riscului de inecare.  

Jucarii cu puf

Animalele de plus pot fi dotate cu tot soiul de accesorii din puf, care pot pune in pericol siguranta si sanatatea copilului.

copil-jucarie-plus

In joaca, cel mic poate inghiti puful atasat de aceste jucarii, crescand riscul tulburarilor digestive sau infectiilor.  

Rachete sau lansatoare de jucarie

Ai crede ca rachetele sau lansatoarele de jucarie sunt mai putin periculoase decat petardele, dar in realitate, prezinta riscuri la fel de mari pentru siguranta lui.

Neatentia din joaca cu astfel de jucarii poate costa copilul sanatatea, fiind predispus la rani si la afectiuni auditive sau ale ochilor.  

Magneti de bucatarie

Chiar daca nu sunt considerati jucarii, magnetii de bucatarie lipiti adesea pe frigidere, reprezinta o atractie pentru copil. Vrea sa ii ia in manute si sa ii intoarca pe toate partile, iar daca nu esti atenta la el, ii poate baga in gura.

Daca sunt inghiti accidental, magnetii pot provoca complicatii gastrointestinale grave. Ei pot perfora intestinele si pot cauza obstructii care necesita interventii medicale rapide.  

Alimente de jucarie

Evita sa cumperi copilului mic jucarii in forma de alimente, deoarece le poate confunda cu alimente reale si le poate inghiti accidental. Exista riscul de inec, care poate fi fatal pentru viata copilului.

Cumpara-i acest tip de jucarii atunci cand va creste si va fi capabil sa faca diferenta intre alimente reale si jucarii care au forma acestora.

Sabii din materiale dure

Sabiile sunt alte jucarii preferate de baietei, dar care atenteaza usor la sanatatea lor. Sunt fabricate adesea din plastic sau alte materiale dure. In timpul duelului dintre cei doi copii, acestia se pot rani cu usurinta cu varfurile sabiilor.  

Jucarii cu alimentare la priza

Majoritatea gadgeturilor - calculator, tableta, wii fi - se alimenteaza la priza. Exista si alte tipuri de jucarii - de tipul masinutelor, trenuletelor - care necesita incarcarea bateriilor la priza. Acestea se pot dovedi periculoase pentru copilul mic.

copil-tableta

Verifica frecvent prizele si stecherele firelor acestor dispozitive, pentru a te asigura ca nu sunt avariate si ca cel mic nu risca sa se electrocuteze in ele.

Invata-l si de ce parte sa tina stecherul cand il introduce in priza si sa nu fie ud pe manute cand le foloseste, astfel incat sa evite pericolul de electrocutare.

Masinuta electrica sau tricicleta pentru copii

Masinutele electrice sau tricicletele sunt atractive pentru copiii mici, deoarece ii fascineaza modul in care se deplaseaza aceste mijloace de transport. Nu jucariile in sine sunt periculoase pentru copii, ci modul in care sunt folosite de acestia.

Jucarie premergator masinuta racing

Desi, ambele tipuri de dispozitive necesita casca speciala de protectie in timpul deplasarii, vedem foarte putini parinti care iau aceasta masura de siguranta atunci cand isi lasa copiii sa se plimbe cu ele.

Exista riscul caderilor si loviturilor puternice la cap. In plus, daca cel mic prinde viteza pe tricicleta si nu esti atenta, ar putea ajunge in strada sau in fata unei masini.

Mai cunosti si alte jucarii periculoase pentru copii? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii copii Pericole jucarii copii

Articole recomandate

Citeste si despre