Trucuri pentru sanatatea copilului tau

/ / Modificat: 2016-08-02
Trucuri pentru sanatatea copilului tau

nas_infundat_bebeCand te confrunti cu mici probleme de sanatate ale copilului, nu intra in panica. Fie ca e vorba de nasuc infundat, iritatii ale pielii cauzate de scutec, arsuri de soare sau alte probleme, exista solutii simple si la-ndemana pentru fiecare. Pune-te la curent cu cele mai eficiente trucuri pentru sanatatea micutului tau!

Nasuc infundat

Cel mai bun si natural truc pentru desfundarea nasucului copiilor este solutia salina preparata in casa. Aceasta se face din dizolvarea unui sfert de lingurita de sare intr-o jumatate de cana de apa calduta. Aceasta se picura in nasuc cu ajutorul unei pipete. Apa sarata inmoaie mucusul facandu-l mai usor de eliminat.

Administrarea de medicamente la bebelusi si copii mici

Pune bebelusul intr-un scaunel pentru copii sau roaga pe cineva sa il tina in brate in sezut, apoi lasa-l sa linga putina inghetata. Imediat dupa aceea introdu medicamentul lichid in gurita lui, intre obraz si gingii. Acest truc functioneaza pentru ca gheata amorteste gurita copilului, iar acesta nu mai simte gustul neplacut al medicamentului.

art_eruptia_dintilor

Reducerea durerilor de dinti la bebelusi

Daca nu ai inele pentru dentitia bebelusilor, poti improviza impaturind un prosopel mic intr-un triunghi. Apoi, inmoaie un colt al acestuia in apa si pune-l la congelator pentru cateva ore. Dupa ce partea umeda ingheta, scoate-l si da-i-l copilului sa il rontaie. Ii va ameliora durerile provocate de eruptia dentara.

Calmarea intepaturilor de insecte

Pune peste intepatura putin antiperspirant lichid sau solid, mai ales daca este umflata sau iritata. Asteapta 5 minute, apoi reaplica un nou strat daca mancarimea persista. Sarea de aluminiu din produsele antiperspirante ajuta la reabsorbirea umflaturii si la indepartarea senzatiei de mancarime.

Curatarea unei taieturi

Atunci cand micutul tau se taie in ceva, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa cureti rana cu apa si sapun, sa usuci zona, sa dai cu un unguent cu antiobiotic si sa o bandajezi imediat cu pansament steril.

Ameliorarea iritatiilor de scutec la bebelusi

scutece-bebelusi

In loc sa cureti funduletul bebelusului cu servetele umede, asa cum fac multi parinti, tine copilul deasupra chiuvetei si spala-l la fundulet cu putina apa calduta peste zona inflamata. Apoi usuca usor zona cu ajutorul unui prosopel moale prin tamponare. Expunerea la chimicalele si substantele din servetelele umede vor agrava si mai rau iritatia.

Indepartarea aschiilor, cioburilor si tepilor din piele

Daca micutului tau i-a intrat o aschie in manuta sau tepi de trandafir, atunci trebuie sa observi daca acesta este la suprafata pielii sau a patruns cu totul sub epiderma. Daca este la suprafata, atunci prinde bine manuta copilului intr-o palma si cu ajutorul unei pensete extrage aschia. Daca aceasta a patruns in piele cu totul trebuie sa mergi la medic. Nu incerca sa faci acasa o incizie pentru a scoate ciobul sau aschia pentru ca risti sa provoci infectarea zonei.

Ameliorarea urzicarii

Poarta manusi atunci cand incerci sa il cureti pe copil. Foloseste apa si detergent de vase si spala bine zona urzicata. Clateste cu apa curata, apoi usuca usor tamponand cu un prosop curat. In cazul in care apare o eruptie pe piele aplica un prosop umed, rece in zona.

Va ameliora simptomele de mancarime si usturime sau furnicaturile. Probabil ca te intrebi de ce se foloseste detergentul de vase. Acesta este compus din substante speciale care reusesc sa spele uleiurile din planta care raman pe piele dupa contactul cu planta si previn absorbtia lor in piele si inrautatirea simptomelor.

Calmarea arsurilor de la soare

arsuri-solare-copiiDaca pielea bebelusului a fost arsa de soare cel mai indicat este indicat sa il bagi pe micut in cada plina cu apa rece pentru 10 sau 15 minute. Apoi, usuca-l usor cu un prosop moale si aplica-i pe piele o lotiune care nu contine parfum pentru a calma inflamatia si pentru hidratarea pielii.

Si apa rece va ajuta la ameliorarea simptomelor si va reduce din durerea provocata de arsura. Evita spray-urile pentru arsuri, pentru ca unele mai rau irita pielea. Daca micutul se simte foarte rau, ii poti da ibuprofen sau acetaminophen.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Iritatii scutec bebelusi Arsuri soare bebelusi Intepaturi insecte Ingrijire copii

Articole recomandate

Citeste si despre