Jocuri care mentin copilul activ in casa in anotimpul rece

/ / Modificat: 2017-12-30
Jocuri care mentin copilul activ in casa in anotimpul rece

Sezonul geros va impiedica sa va bucurati de multe activitati distractive in aer liber, care au si rolul de a mentine copilul in forma si de a-i da un tonus fizic si psihic bun.

In ciuda faptului ca petreci mai mult timp in casa, este esential sa gasesti metode de joaca care presupun miscarea si implicarea lui in activitati care sa ii consume energia. Nu uita ca obezitatea este boala care vaneaza din ce in ce mai mult copiii in ziua de azi!

Dam viata povestilor

Cititul povestilor se poate transforma in cea mai amuzanta si activa metoda de a mentine copilul in forma. Alege o carticica in care se intampla multe aventuri si apoi, in timp ce ii citesti micutului, il pui sa faca ceea ce istorisesti.

Mima de-a animalele

E timpul sa va transformati in mici animalute si e ocazia perfecta de a-l invata pe micut care sunt animalele si cum face fiecare dintre ele! Scrie multe biletele cu diferite animale pe ele si pune-le intr-un bol. Apoi, extrageti pe rand cate un biletel si transformati-va in acel animal, iar cel de langa trebuie sa ghiceasca care este.

Dansam pana "inghetam"

O alta idee distractiva care implica dansul este aceea de a pune laolalta mai multe jucarii de plus, care vor reprezinta miza jocului. Apoi, toti membrii familiei trebuie sa danseze pana cand apesi butonul pauza in decursul unei melodii. In acel moment trebuie ca toata lumea sa "inghete" pur si simplu in pozitia in care e in momentul opririi melodiei.

Cine reuseste sa nu se miste deloc (ramane ultimul nemiscat) castiga un animalut de plus. Jucati-va pana cand cineva colecteaza toate jucariile!

De-a v-ati ascunselea

Probabil te gandesti ca nu ai o casa mare, dar crede-ma ca e suficienta cat sa il pui pe micut sa isi consume energia. Copiii adora sa se joace de-a v-ati ascunselea, asa ca joaca-te impreuna cu el sau ii poti chema cativa prieteni cu care sa se distreze.

jocuri-acasa

Drumul colorat

Cumpara coli de hartie colorate tip 4. Apoi intinde-le in casa pe podea (cu mare atentie sa nu alunece pe suprafata podelei) amestecand culorile intre ele. Alege cam 4 culori (nu foarte multe). Apoi pune copilul sa traverseze incaperea sau casa incercand sa calce doar pe o singura culoare, maxim doua. Apoi schimba traseul reamestecand culorile. Este un fel de Twister mai primitiv.

Volei cu balonul

Voleiul implica de obicei 2 persoane, nu-i asa? Ei bine, copilul se poate juca chiar singurel daca alegi un balon in loc de minge. Invata-l sa il loveasca intr-o parte si intr-alta alergand dupa el prin toata casuta. Intra si tu in joc din cand in cand pentru a nu se plitctisi. Este o metoda buna de consumare a energiei si de a-i mentine un tonus fizic ridicat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri copil in casa Copil activ casa

Articole recomandate

Citeste si despre