Idei de cadouri pentru copii la 2 ani

/ / Modificat: 2014-12-02
Idei de cadouri pentru copii la 2 ani

Cele mai potrivite cadouri pentru copiii de 2 ani permit desfasurarea de activitati capabile sa le capteze atentia nazdravanilor energici si curiosi. Pe masura ce devine tot mai flexibil si mobil, copilul va fi interesat de jucarii pe care sa le poata impinge, trage si purta cu sine peste tot, precum clasicul calut tras de sfoara sau un carut in miniatura in care sa isi plimbe ursuletul de plus preferat. Iata cateva idei inspirate pentru darurile micutilor care implinesc 2 ani de viata.

Foto: babycaredaily.com

In afara de jucariile care sa il distreze si sa ii ofere o mare libertate de miscare, ideale sunt si cadourile care antreneaza gandirea si stimuleaza dezvoltarea intelectuala, precum jocurile de lego si puzzle-urile.

Tricicleta

Unele dintre cele mai frumoase amintiri din primii ani ai copilariei sunt plimbarile cu tricicleta, un accesoriu excelent pentru consolidarea simtului de independenta al copilului. Exercitiul fizic ajuta la dezvoltarea armonioasa a fibrei musculare, insa mai important decat atat este extazul deplasarii cu o viteza mult mai mare decat mersul obisnuit.

Alege un model care sa ofere o stabilitate desavarsita, cu scaunel ajustabil si sprijin pentru picioruse, in caz de extenuare.

Ustensile artistice

Primele schite, picturi si combinatii de culori desenate de copii prind o valoare deosebita in timp si ajuta copilul sa guste dulceata rezultatelor muncii sale. Creioanele colorate, cariocile, acuarelele, hartia glase si plastilina sunt adevarate comori pentru prichindeii dornici sa se exprime.

Set de bucatarie

Intrucat copiii adora sa ii imite pe cei mari, vor petrece ore in sir jucandu-se cu un set de bucatarie format din vesela, alimente si fructe din plastic.

Jucarii pentru baita

Baita nu va fi la fel placuta fara minunatele jucarii speciale pentru apa, precum ratusca din cauciuc, bureteii in forma de animalute salbatice sau sapunul-ursulet, care face o spuma perfecta pentru a fi modelata.

Blocurile de constructie

Excelente pentru dezvoltarea capacitatilor motrice (apucarea, ordonarea, asezarea in teanc), blocurile de constructie sunt jocurile preferate de copiii ajunsi la varsta de 2 ani. Asigura-te ca piesele sunt suficient de mari pentru a nu fi inghitite de cel mic. Micutul poate sa le aranjeze dupa culoare, forma si spatiul pe care il ocupa.

Carti de povesti

Cartile sunt cadouri potrivite pentru orice varsta, intrucat mamicile nu aduna niciodata suficiente povesti pentru a le citi prichindeilor curiosi. Imaginile colorate care insotesc textele fac deseori obiectul fascinatiei celor mici, care invata totodata cum sa dea corect paginile in timp ce isi rasfoiesc darurile dragi.

Jucarii pentru nisip

De cand orasele Romaniei sunt tot mai pline de spatii de joaca in care copiii se pot distra in nisip, cateva jucarii destinate acestor circumstante sunt binevenite pentru un copil care a implinit deja 2 anisori. Cu ustensilele din plastic poate sa construiasca castele, sa sape gropi etc. Un camion cu remorca va fi o surprinza excelenta in set, deoarece copiii adora sa incarce si sa descarce recipiente, la nesfarsit.

Puzzle

Un joc de puzzle face minuni pentru minte: provocarea intelectuala ajuta la dezvoltarea gandirii si a intuitiei, iar cocktailul de culori relaxeaza si distreaza prichindelul avid de cunoastere. Chiar daca la inceput va avea nevoie de ajutorul parintilor, treptat va deveni un expert al reconstituirii imaginilor.

Tu ce cadouri inspirate ai facut unui copil de 2 ani? Impartaseste-ne ideile tale in sectiunea de comentarii!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Idei cadouri copii Jucarii copii 2 ani Jucarii copii

Articole recomandate

Citeste si despre