Jucariile, ajutor de nadejde in dezvoltarea psihica si fizica a copilului

/ / Modificat: 2013-05-02
Jucariile, ajutor de nadejde in dezvoltarea psihica si fizica a copilului

Jucariile nu sunt doar instrumente care au scopul de a-ti amuza prichindelul si de a-i capta atentia, ci si obiecte utile, educative, care contribuie eficient la dezvoltarea fizica si psihica a micutului inca din primele luni de viata. In functie de aceste criterii importante, iata cateva tipuri de jucarii pentru copii care iti vor ajuta piticul, intr-o maniera placuta, sa se dezvolte armonios!

Jucarii mobile

Vehiculele fara pedale, cu ajutorul carora micutul se poate deplasa sau pe care le poate impinge ori trage, sunt perfecte pentru copiii care au facut primii pasi in vederea dezvoltarii echilibrului, a musculaturii corpului, dar si a coordonarii.

Jucarii mobile poti fi animalele de plus sau din lemn pe care copilul mic le foloseste drept calut sau premergatoarele, cu conditia ca acestea sa nu fie prevazute cu pedale - astfel, te asiguri ca micutul tau isi va dezvolta mai rapid simtul echilibrului, dar si musculatura.

 jucarii-plus

In aceasta categorie intra si centrele de activitate si joaca pentru bebelusi, carucioarele, animalutele prevazute cu roti etc. care pot fi trase, respectiv impinse, contribuind la randul lor la dezvoltarea fizica armonioasa a unui copil care a invatat recent sa mearga.

Jucarii muzicale

Jucariile care emit sunete sub forma de cuvinte si melodii au o multime de beneficii asupra dezvoltarii copilului tau. Astfel, joaca frecventa cu asemenea obiecte determina imbunatatirea coordonarii mana-ochi si a dexteritatii motorii, cat si recunoasterea anumitor sunete.

jucarii-muzicale

In functie de varsta copilului, poti alege jucarii muzicale simple ori complexe. Retine insa ca, desi jucariile scumpe, cu o multime de caracteristici, sunt mai atractive, cele simple ii vor capta atentia micutului mai mult timp intrucat ii vor solicita creativitatea si imaginatia.

Puzzle

Puzzle-urile sunt jucarii atractive pentru copii inca de la cele mai fragede varste. Colorate si disponibile in variante simple pana la foarte complexe, puzzle-urile contribuie la dezvoltarea capacitatii cognitive si intelectuale a copilului, precum aceea de a rezolva probleme si de a procesa informatii.

Tot puzzle-urile determina dezvoltarea dexteritatii, multumita nevoii de a apuca piesele de marimi diferite pentru a le putea asambla in mod corect.

Papusi

Papusile pentru fetite, de la cele mai simple pana la cele mai complexe, contribuie la dezvoltarea creativitatii printesei tale. Tot papusile sunt cele care determina imbunatatirea si imbogatirea limbajului si a vocabularului.

Jucarii complexe (seturi de jucarii)

Jucariile simple, cu caracteristici minime, sunt perfecte pentru dezvoltarea unui copilas aflat la o varsta frageda. Pe masura ce creste, ii poti oferi jucarii tot mai complexe si mai complicate, inclusiv seturi de constructii, casute pentru papusi, bucatarii, casute pentru copii si magazine dotate cu tot ce trebuie.

Aceste jucarii complexe contribuie eficient in special la dezvoltarea imaginatiei prichindeilor, cu atat mai mult cu cat copiii se vor transpune in pielea unor personaje, interpretand diverse roluri.

Jucariile complexe ce contribuie la dezvoltarea dexteritatii si a abilitatilor de logica ale micutilor le gasesti pe site-urile specializate precum jucarii.com.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii Dezvoltare copii Dezvoltare fizica copii Dezvoltare psihica copii

Articole recomandate

Citeste si despre