Cursuri de gatit pentru copii, rol si beneficii

/ / Modificat: 2013-02-14
Cursuri de gatit pentru copii, rol si beneficii

Cursuri de gatit pentru copii, rol si beneficii

Cursurile de gatit pentru copii si simpla implicare a lor in secretele gatitului in bucataria familiei aduc o multime de contributii in dezvoltarea lor. Atunci cand copiii ajuta mamicile in bucatarie, ei invata in acelasi timp matematica, stiinta si sa citeasca. Si aptitudinile sociale i se dezvolta, precum si cele de motricitate fina. Cultura generala are de beneficiat de pe urma aflarii celor mai interesante fructe si legume, culturi culinare occidentale si multe alte lucruri magnifice din universul "bucataritului".

Indemanare si abilitati motrice fine

Multe dintre instrumentele folosite in bucatarie, ca razatoarea sau telul, ii ajuta pe copii sa isi dezvolte atat musculatura mainilor, dar si coordonarea ochi-mana sau alte elemente de motricitate fina.

Schimbarile stiintifice

Odata cu patrunderea in tainele gatitutului, micutul tau descopera ca apa ingheata sau ca poate fierbe. De asemenea, descopera cum gelatina se intareste, cum se fac jeleuri si cum dintr-o nuca in forma ei naturala poti avea o pulbere fina pe care o numesti tot nuca. Amestecarea ingredienteleor si transformarea stiintifica a unor aluaturi sau prajituri ii ajuta pe copii sa invete o multime de lucruri noi.

Dezvoltarea creativitatii si a experientei

Gatitul ii ajuta pe copii sa isi foloseasca imaginatia si creativitatea si sa invete o multime de lucruri despre mancarea pe care o consuma. Actul gatitutului ii permite sa ia decizii cu privire la cum, cat si ce anume e bine sa manance, sa stie ca daca ii place scortisoara mai mult decat vanilia, poate folosi mai multa scortisoara. Copilul capata experienta, responsabilitate si isi dezvolta capacitatea ia decizii, ceea ce il va ajuta si in alte domenii ale vietii lui.

Dezvolta increderea in sine

Faptul ca poate face ceea ce fac si adultii, ca isi baga ei nasucul in treburile celor mari si ca mai fac si treaba buna pe deasupra ii ajuta sa aiba mai multa incredere in fortele proprii si consolideaza stima de sine a copiilor.

Ii invata informatii academice

O reteta implica, pe langa ingrediente si anumite gramaje, cantitati exprimate in diverse unitati de masura. Ai ocazia sa il inveti lucruri pe care le poate descoperi altfel abia tarziu in scoala. De exemplu ii poti explica si vorbi despre alimente solide si lichide si unitatile lor de masura: mililitri, litri, grame, kilograme etc.

Sugestii de jucarii tematice

Bucatarie_Gourmet_CafeBucatarie Gourmet Cafe

Este o copie fidela a unei bucatarii reale si o sursa garantata de distractie pentru cei mici. Aceasta include o multime de accesorii si instrumente de gatit menite sa ii introduca pe copii in arta culinara si in procesul de creatie a prajiturilor si dulciurilor care le plac atat de mult.

Caracteristici:

  • are 2 fete;
  • include aragaz, chiuveta, cuptor si expresor de cafea;
  • are rafturi, cosuri cu fructe si dulapioare de depozitare;
  • are peste 30 de accesorii constant in vesela, tacamuri, fructe, condimente.

Emag.ro Pret: 596, 44 lei

Set_de_gatit_Gourmet_DeluxeSet de gatit Gourmet Deluxe

Acesta este un set de vase pentru gatit care ajuta copiii sa prepare cele mai savuroase retete pentru papusile lor sau pentru tine. Este practic si eficient, mai ales ca poate fi folosit de mai multi copii in acelasi timp.

Setul contine:

  • oala cu capac;
  • cratita cu capac;
  • tigaie;
  • bol amestecat salata;
  • spatula de lemn;
  • polonic.

Emag.ro Pret: 199.99 lei

Set_Bucatarie_si_Carucior_de_VaseSet Bucatarie si Carucior de Vase


O bucatarie in miniatura extrem de dragalasa, care ofera micutilor posibilitatea sa se distreze la maxim cu instrumentele cu care este dotat setul:

  • hota;
  • chiuveta;
  • cuptor;
  • 21 de accesorii (ibric, lingurite, furculite, cutite, ustensile pentru gatit, farfurioare, craticioara)

Nichiduta.ro Pret: 170 lei

Set_de_alimenteSet de alimente (101 piese)

Pe langa faptul ca reprezinta oricand un prilej de distractie si amuzament, setul de alimente te ajuta sa faci cunostinta copilului cu cele mai cunoscute, dar si misterioase sau rare tipuri de alimente. Setul contine alimente specific italienesti, japoneze,, chinezesti etc. El contine fructe, legume, carne, produse de panificatie, deserturi si alte alimente fabricate din plastic.

Emag.ro Pret: 178.56 lei

minipizzerieMinipizzerie


Copiii adora pizza, dar le va placea si mai mult sa se joace incercand sa o prepare singuri. Este o minipizzerie care dezvolta imaginatia copiilor si ii ajuta sa invete informatii esentiale despre prepararea mancarurilor.

Bestkids.ro Pret: 132 lei

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Implicare copii in bucatarie Indemanare copii Responsabilitate copii Activitati dezvoltare atentie Alimentatie sanatoasa copii Imaginatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre