Alegerea bonei. 5 pasi spre succes

/ / Modificat: 2010-06-16
Alegerea bonei. 5 pasi spre succes


 

Decizia parintilor de a alege o bona pentru copilul lor este una deloc usoara si insotita de stres. Nu e deloc usor sa incredintezi unei straine cea mai importanta persoana din viata ta. Parintii vor fi de acum intr-o stare permanenta de alerta si vor trebui sa evalueaza constant calitatile bonei.

1. Fii foarte atenta la bona care nu are sau refuza sa furnizeze o lista cu referinte. Poate fi un semn ca incearca sa ascunda o experienta neplacuta din trecut.

2. In timpul interviului, fii atenta la semnele care pot indica incapacitatea bonei de a avea grija de un copil. Un semnal de alarma poate fi faptul ca bona recunoaste fie ca nu a avut grija de mai multi copii o data (daca tu ai 2 sau mai multi copii de care vrei sa se ocupe), fie ca nu a ingrijit copii de varsta copilului tau.



Lipsa de experienta este un punct important pe care sa-l iei in seama.

3. Urmareste comportamentul copilului tau cand vii acasa dupa ce a stat cu bona.

Daca copilul da semene de anxietate cand trebuie lasat cu bona, poate fi un semnal ca ceva nu este in regula. Foloseste-ti bine rationamentul in acest caz si incearca sa diferentiezi o eventuala problema de un posibil act teatral al copilului.

4. Fii atenta la subiectele abordate de bona inainte si dupa ce a stat cu copilul tau. O bona capabila va cere instrunctiuni speciale inainte de a sta cu copilul si iti va povesti in amanunt ce s-a intamplat cat ai fost plecata. Daca bona pur si simplu isi ia banii si pleaca, poate fi un semnal ca nu este interesata de dezvoltarea copilului tau.

5. Fii cu ochii pe ceas. Daca bona ta intarzie, poate fi un semn ca nu pune pret pe timp sau slujba sa, ceea ce poate insemna ca face treaba de mantuiala cand iti supravegheaza copilul.

Daca esti in cautare de bona, alege-o pe cea mai potrivita cu ajutorul nostru: Agentii de babysiiting
Gabriela David

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bona copii

Articole recomandate

Citeste si despre