Gustari pentru cresterea imunitatii copilului

/ / Modificat: 2016-08-02
Gustari pentru cresterea imunitatii copilului

Gustarile pe care le oferi zilnic copilului trebuie alese in functie de mai multe criterii "sanatoase", unul dintre ele fiind capacitatea lor de a intari sistemul imunitar. Intareste rezistenta organismului copilului in fata infectiilor si bolilor cu cateva alimente sanatoase, de gustul carora cel mic se poate bucura zilnic!

Citrice

  Citricele sunt fructe care intaresc in mod natural imunitatea organismului, datorita continutului bogat de vitamina C, principalul antioxidant care tine la distanta bolile si infectiile de copilul tau, pe tot parcursul anului.  

Iaurt

  Iaurtul este o alta gustare cu rol esential in intarirea sistemului imunitar al copilului. Contine calciu, dar si probiotice sau "culturi vii" cu rol esential in protejarea florei intestinale impotriva radicalilor liberi si infectiilor.

Kefir

Desi pare, Kefirul nu este acelasi lucru cu iaurtul. Ambele fac parte din categoria produselor lactate, dar au alt mod de preparare si continut nutritional. Cu toate acestea, la fel ca si iaurtul, Kefirul contine probiotice si se dovedeste a fi un bun aliat al organismului sanatos si sistemului imunitar puternic pentru copii.  

Legume

Desi le folosesti frecvent in prepararea mancarurilor familiei sau ale copilului, legumele se pot transforma, cu usurinta, si in gustari satioase si hranitoare in meniul celui mic. Indiferent ca este vorba de morcov, varza, telina, rosie, castravete sau de alt tip de legume care poate fi consumat in stare proaspata, o astfel de gustare are un rol important in cresterea imunitatii.

Legumele sunt pline de vitamine, minerale si alte substante nutritive care au rolul de a proteja organismul de infectii.

Fructe de padure

  Fructele de padure sunt unele dintre cele mai recomandate alimente care pot fi servite ca gustari unui copil. Sunt recunoscute pentru cantitatile bogate de vitamina C pe care le contin, cel mai important antioxidant imunostimulator, dar si pentru alte substante nutritive care cresc rezistenta organismului la boli.

Desi citricele si fructele de padure sunt cele mai recomandate pentru cresterea imunitatii, specialistii sustin ca orice tip de fruct este indicat pentru intarirea sanatatii si cresterea armonioasa a copiilor.  

Oleaginoase

  Fructele oleaginoase sunt printre principalele alimente care "pun umarul" la cresterea rezistentei organismului, datorita continutului nutritiv extrem de variat si bogat. Contin cantitati insemnate de acizi grasi Omega 3, esentiali in lupta contra virusurilor si bacteriilor care ataca organismul. In plus, s-a dovedit ca acizii grasi Omega 3 tin la distanta infectiile respiratorii de copii.

Asadar, da-i copilului sa rontaie zilnic cateva nuci, alune, migdale sau fistic. Nu exagera insa cu cantitatile, intrucat sunt foarte calorice. In plus, copilul nici nu are nevoie de portii foarte mari, deoarece acestea nu trebuie sa inlocuiasca o masa, ci doar sa potoleasca un pic foamea.

Ce alte alimente bune pentru cresterea imunitatii la copii mai cunosti? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gustari copii Crestere imunitate copii Alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre