6 bauturi calde recomandate copiilor in sezonul rece

/ / Modificat: 2012-01-18
6 bauturi calde recomandate copiilor in sezonul rece

Bauturile calde sunt nemaipomenite pentru dezmortirea corpului copilului atunci cand vine aproape inghetat de afara, infruntand gerul iernii pentru cateva momente de plimbare sau joaca. Cacaua cu lapte este bautura calda clasica pentru micutii care abia asteapta sa-si incalzeaza corpul infrigurat. Insa mai exista si alte bauturi caldute de gustul carora micutul se poate bucura intreaga iarna!

Cacao cu lapte

Bautura clasica a micutilor pentru zilele geroase de iarna poate fi una dintre cele mai sanatoase. Atat lapticul, cat si cacaua, au efecte benefice pentru sanatate si ajuta micutul sa se relaxeze si sa se incalzeasca.

Nu o indulci cu zahar. Foloseste alternative naturale, precum miere, sirop de artar, melasa etc., iar bautura va fi 100% sanatoasa. Totusi, nu exgagera cu indulcitorii.

O poti aroma si condimenta dupa bunul plac al copilului. El poate prefera scortisoara sau bucatelele rase de ciocolata sau bombonelele sfaramitate si colorate pe deasupra, care sa completeze bautura.

Ciocolata calda


Ciocolata cu lapte este asemanatoare bauturii cu cacao si exista o multime de sortimente si metode de a o prepara pentru cei mici.

Exista tipuri care se pot face cu apa si altele care se prepara cu lapte. Poti incerca chiar sa topesti ciocolata bruta, peste care sa adaugi lapte si sa o faci ceva mai groasa decat una obisnuita. Micutul va fi incantat.

Daca optezi pentru prafurile special create pentru aceasta bautura, opteaza intotdeauna pentru sortimentele pentru copii, care sunt adesea fortificate cu vitamine si minerale esentiale.

Cicolata cu lapte poate fi "imbracata" in multe arome si gusturi si se pot adauga o multime de bunataturi pentru copii in ea - ciocolata rasa, scortisoara, bezele, unt de arahide, migdale si alte bunataturi care-i sunt pe plac micutului tau.

Desi ciocolata calda este facuta cel mai adesea cu aroma de cacao, poti opta si pentru sortimente din ciocolata alba. Si acestea pot fi asortate cu o multime de bunataturi pe care copilul le va adora. Le poti alterna mereu, pentru ca prichindelul tau sa nu se plictiseasca niciodata!

Ceai

Ceaiul este, probabil, cea mai consumata bautura pentru incalzirea organismului iarna. Este natural, sanatos si ajuta organismul sa combata efectele neplacute ale frigului.

Si micutii se pot bucura de efectele ceaiului, insa trebuie ca intotdeauna ele sa fie din fructe sau arome pe placul lui.

Evita plantele medicinale, care pot fi periculoase, si ofera-i micutului ceaiuri pe baza de fructe, pe care sa le asortezi cu lamaie si miere. Daca micutul doreste, poti adauga si bucatele de fructe uscate sau coaja rasa de portocala sau lamaie in ele.

Compot

Compoturile sunt unele dintre cele mai sanatoase bauturi calde. Se fac din fructe proaspete si sunt pline de vitamine si minerale esentiale pentru copii.

Sunt si practice, deoarece se fac usor si se pot prepara din orice fel de fruct. Alege fructul preferat al copilului si fierbe-l bucatele in apa, adauga miere sau alte alternative sanatoase ale zahar si serveste compotul cat mai cald micutului (dar niciodata fierbinte). Aromeaza-l cu vanilie, scortisoara, nucsoara, sau coji de potocala sau lamaie, in functie de preferintele micutului.

Cidru cald de mere

Cidrul este o bautura foarte sanatoasa, iar daca micutului tau ii place, nu ezita sa i-o servesti si iarna, chiar daca trebuie sa il incalzesti. Poti prepara o bautura calda delicioasa pentru cel mic din cidru, zahar brun, scortisoara si coji de portocale.

Lapte cald

Poate ca micutul tau nu are pofta nici de ciocolata calda si nici de cacao cu lapte. Incearca sa ii oferi o canuta de lapte caldut, fara nicio aroma. Uneori e suficient pentru a-l ajuta pe micut sa se simta mai confortabil dupa ce a stat mult timp afara, in ger. Este si foarte hranitor, iar daca micutul vrea poti pune si ceva scortisoara, miere, nucsoara, coji de portocale, dar fara cacao sau ciocolata.

Acestea sunt cele mai recomandate bauturi calde pentru cei mici in sezonul rece! Toate sunt sanatoase si delicioase si le ofera si substante nutritive importante, de care organismul are nevoie pentru a infrunta bolile care ameninta iarna sanatatea copilului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bauturi copii Ceai copii Lapte copii

Articole recomandate

Citeste si despre