Pasta si periuta de dinti pentru copii, alegere si recomandari

/ / Modificat: 2013-08-28
Pasta si periuta de dinti pentru copii, alegere si recomandari

Pasta si periuta de dinti trebuie sa faca parte din igiena orala zilnica a copilului tau. Asigura-te ca alegi produse potrivite pentru varsta si nevoile lui!

Alegerea pastei de dinti pentru copil

De-a lungul anilor, pasta de dinti s-a adaptat nevoilor fiecarei persoane in parte, iar pentru copii au iesit pe piata o multime de produse noi. Majoritatea este creata in acelasi scop - pentru a intari si proteja dintii de carii, si pentru a proteja gingiile. Medicii au mai identificat cateva criterii esentiale care trebuie respectate in alegerea pastei pentru copii.

Varsta

Exista tipuri de pasta de dinti pentru fiecare varsta. Este indicat sa citesti cu atentie eticheta si sa te asiguri ca se potriveste varstei copilului.


Fluor

Alegerea pastei de dinti se face in functie de nevoile fiecarui copil in parte.

Mergi cu el la medic pentru a afla daca are nevoie de mai mult fluor, calciu sau alte minerale pe care le poate asimila din pasta de dinti. Fluorul este important, pentru ca intareste dintii.

In timp ce unii copii trebuie sa foloseasca cantitati mai mari de fluor, altii au nevoie de mai putin, de aceea este necesar un control stomatologic prealabil.

Preferinta copilului

Ai incredere in gusturile lui. Lasa-l pe el sa aleaga pasta de dinti care ii place (dar pune-i la dispozitie doar produsele adecvate nevoilor lui). Criteriile lui de selectie vor fi atat aspectul, dar mai ales gustul pastei de dinti.

Alegerea periutei de dinti pentru copil


Varsta si marimea

Si in ceea ce priveste periuta de dinti, primul criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere este varsta. Exista modele create pe categorii de varsta, care contribuie la ingrijirea in mod corespunzator a danturii lor.

Acestea sunt create pe diferite marimi pentru a ajuta la asigurarea unei ingrijiri corecte si facile a dintilor.

Peri moi si flexibili

Periuta care are perii tari poate rani interiorul cavitatii bucale. Ea provoaca leziuni la nivelul gingiei, care se pot infecta si pot degenera in probleme mai grave.

Nu este nevoie de o periuta cu peri tari pentru o curatare corecta a dintilor. Si perii moi si flexibili pot face acelasi lucru, fara a produce leziuni. Important este ca micutul sa stie pasii esentiali ai unui periaj corect, iar dintii lui vor fi astfel mai sanatosi.

Maner de cauciuc

Cand este mic, copilul nu are o indemanare bine dezvoltata si nu este capabil sa tina strans periuta. Manerul de cauciuc ofera o aderenta crescuta si faciliteaza igiena orala.

Recomandari de pasta de dinti pentru copii ale mamicilor din Comunitatea Copilul.ro

Alinna: Eu folosesc pasta de dinti de la Amway, sunt foarte multumita de ea, ca si de periutele de la ei.

Irra: Pentru Damaris (are 2 ani) folosim pasta Orajel Toddler.

Gabi m.: Eu folosesc pentru puiul meu pasta de dinti Oral B. Ii place atat de mult, incat imi cere mereu "pata".

Vizitator: Eu pentru Tia si Khloe folosesc Orajol.

Arianna73: Eu i-am luat lui Mario pasta si periuta de dinti de la Chicco.

Ursulet: Cand era mai mic, am folosit pentru prima data Nenedent... dar este foarte scumpa. Acum folosim Colgate 0-6 ani.

Carmendia: Noi avem Optikid si Staged-Oral-B, pe care le alternam.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere pasta dinti copii Pasta dinti copii Periuta dinti copii Periaj dentar copii Igiena orala copii Accesorii spalat dinti copii Acesorii spalat dinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre