Ghid practic: cum sa cauti cadoul potrivit pentru un copil mic

/ / Modificat: 2017-08-28
Ghid practic: cum sa cauti cadoul potrivit pentru un copil mic

La ce te gandesti prima data cand trebuie sa cumperi cadou unui nou-nascut? Hainute si jucarii, desigur, dar care mai exact? Dar atunci cand trebuie sa alegi un cadou pentru un copil pana in 3 ani? Din nou te gandesti la hainute si jucarii, dar varietatea este mare si totul devine confuz.

cadouri-bebe

De ce ezitam atat de mult?

Ezitarile apar pentru ca majoritatea dintre noi dorim sa alegem un cadou care sa ii ajute pe parinti, dar care sa ii placa si copilului.

Cadoul ideal este insa cel care i se potriveste perfect bebelusului, in functie de varsta pe care o are, de sex, de etapa de dezvoltare in care se afla. Iar daca aceste criterii sunt indeplinite, automat si parintii vor fi fericiti.

Exista un loc unde putem alege exact cadoul potrivit pentru copilasul caruia vrem sa ii facem un dar. Dar mai intai sa descoperim de ce este important sa alegi un cadou bazat pe varsta, sexul si etapa de dezvoltare a copilului.

Cum alegem o jucarie?

Jucariile reprezinta pentru copilasi o distractie. Dar scopurile jucariilor sunt multiple: ofera copilului posibilitate de a explora lumea, il ajuta sa isi dezvolte abilitatile fizice si mentale, sa-si consolideze relatiile cu persoanele din jur etc.

Joaca incepe inca de la nastere, cand beblusul descopera sunete, texturi, exploreaza lumea inconjuratoare si isi creeaza propriie perceptii despre lume.

In primele luni de viata bebelusul trebuie sa isi dezvolte abilitatile vizuale, auditive si tactile. De aceea este important ca jucariile cu care bebe intra in contact sa fie exact cele care ajuta sa isi dezvolte aceste abilitati: carusele muzicale, zornaitori, jucarii de dentitie, jucarii moi si colorate.

Pe masura ce trece timpul, abilitatile fizice, de relationare, coordonare si simtul tactil se dezvolta, oferind copilului o lume plina de emotii. Pe tot parcursul acestei dezvoltari este important sa oferim copilului jucarii care sa ii dezvolte abilitatile necesare unei evolutii normale:

• plusurile;
• centrele de joaca;
• jucariile de baie;
• papusi;
• cuburi de constructie;
• puzzle-uri si alte jocuri de familie.

Cu fiecare dintre aceste jucarii, prin intermediul carora micutul descopera lumea sau propriile abilitati, vine o lume intreaga de experiente minunate pentru cel mic.

Cum alegem hainute sau incaltaminte?

Necesitatile la care trebuie sa raspunda hainutele sau incaltamintea pentru copii sunt, in mare, urmatoarele:

1) Sa fie confortabile pentru copil. Cei mici sunt foarte sensibili la felul in care se simt in anumite haine sau la modul in care se misca atunci cand sunt incaltati cu ceva anume. Confortul si calitatea croielii, respectiv calapodului, trebuie sa fie pe primul plan.

2) Sa fie facute din materiale naturale. Bumbacul, pielea naturala sau materialele organice ori special concepute pentru bebelusi sunt cele mai potrivite pentru pielea sensibila a micutilor.

3) Sa vina de la producatori de incredere. Exista inca destule fabrici de haine pentru copii care fac produse de calitate, intr-o maniera profesionista, tinand cont de studii si expertize atunci cand concep modele noi.

4) Sa le putem returna sau schimba cu usurinta daca nu nimerim marimea potrivita pentru copil, mai ales in cazul in care le comandam on-line.

Ce alte cadouri mai putem face unui copil intre 0 si 3 ani?

Cand vrem sa daruim un cadou care sa fie mai special decat haine, pantofi sau jucarii, in cazul cadourilor pentru bebelusi si copii pana in 3 ani, putem alege produse smart care imbunatatesc atat viata copilului, cat si pe cea a parintilor. Un termometru care sa nu deranjeze copilul cand ii iei temperatura si care are mai multe functionalitati, o cadita care functioneaza atat ca si cadita, cat si pe post de cantar, un balansoar care il adoarme pe bebe sunt cadouri care ar incanta parintii si care i-ar face si pe cei mici fericiti.

Bine, dar unde gasim toate acestea fara sa pierdem timp?

Cautarea unui cadou potrivit ar putea insemna sa navigam pe internet ore in sir sau sa umblam o multime de timp prin oras, prin tot felul de magazine.

Vestea buna este ca exista de acum un loc unde poti gasi la un loc toate cele de mai sus, aranjate pe categorii si foarte usor de vizualizat si comandat: Miababy.ro.

Acest site are o sectiune speciala numita "cadouri", unde din trei clickuri reusesti sa gasesti produsul potrivit. In primul rand trebuie sa alegi ocazia pentru care vrei sa faci cadoul, apoi sa alegi sexul copilului si in ultimul rand sa alegi care este varsta bebelusului.

Iar in lista care iti va aparea sunt exact produsele de care copilul are nevoie in acel moment. Jucariile sunt selectate dupa momentul de dezvoltare in care se afla copilul, hainutele ce apar sunt doar cele pretate pe varsta pe care ai selectat-o. Iar produsele mai speciale (termometru cu multe functionalitati, cadita care are functia si de cantar si balansoarul ce adoarme copilul) sunt si ele prezente in lista, daca se preteaza pe varsta copilului caruia ii faci cadoul!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadou bebelus Cadouri copii

Articole recomandate

Citeste si despre