De la copil la copil: cum scapam de ora de culcare?

/ / Modificat: 2017-09-27
De la copil la copil: cum scapam de ora de culcare?

Buna, copii! Numele meu este Pustiu’ si vreau sa va ofer cateva sfaturi de top despre cum sa eviti mersul la culcare. Iata care sunt cei 8 pasi pe care fiecare dintre voi ar trebui sa-i urmeze!

Pasul 1: Nu te lasa prins!

Daca parintii tai nu te pot prinde, toata treaba cu ora de culcare pica din start. Cu cat parintii petrec mai mult timp alergand dupa tine prin casa, cu atat mai mult vei ramane treaz.

Pasul 2: Nu iesi afara din baie!

Sa zicem ca te-au prins si acum iti fac baie. Indiferent ce se intampla, nu abandona cada! Baia e un paradis amuzant, alunecos, ce-i drept, dar tot e mai distractiv sa te balacesti in cada decat sa dormi.

Pasul 3: Cere sa ti se citeasca dintr-o alta carte

Cand vine momentul lecturii, nu te multumi doar cu una sau doua carti. Asigura-te ca parintii tai iti citesc toate cartile pe care le ai. O metoda excelenta de a-ti convinge parintii este sa te uiti super-dragut si super-nevinovat la ei atunci cand le spui: "inca o carte, te uooog!!!". Observa cum am scris cuvantul "te uooog". Evident ca stiu sa pronunt corect "te rog", insa genul asta de greseli adorabile functioneaza in avantajul nostru in asemenea momente. Si olita ajuta!

Pasul 4: Cere-le acel obiect fara de care nu poti dormi

Acest pas necesita o planificare prealabila. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa prinzi momentul oportun, undeva in timpul zilei, si sa ascunzi acel obiect fara de care nu adormi: paturica de cand erai bebe sau ursuletul de plus preferat. Cand vine noaptea si se face ora de culcare, insista sa-ti fie adus obiectul preferat.

Tipa-le in urechi chestii de genul: "Vreau iepurasul meu!". Arunca patura de pe tine, manios, ca sa le arati parintilor ca treaba e serioasa. Lanseaza-te apoi spre usa, in incercarea de a localiza ursuletul. Arata-ti dezamagirea, atunci cand parintii tai nu gasesc plusul tau preferat. Prefa-te oarecum interesat atunci cand iti propun alternative. Spune-le, intr-ul final, ca Rila Iepurila ar putea tine locul ursuletului. Pe masura ce constati ca parintii tai respira usurati, schimba placa din nou si insista ca tu chiar nu poti dormi fara ursuletul tau.

Pasul 5: Spune ca trebuie sa faci pisu’

Acest pas este de aur. Nu conteaza daca stii sau nu sa folosesti olita sau toaleta, parintii tai nu vor putea refuza o astfel ce cerere. Nu conteaza nici daca te trec nevoile sau nu. Important este sa iesi din camera. Doar asa ai sansa sa o iei de la capat cu pasul 1.

Pasul 6: Cere apa

Cand parintii te prind in cele din urma si te pun inapoi in pat, spune-le ca ti-e sete. Imediat dupa ce ai baut apa, intorace-te la pasul Pasul 5 si pretinde ca ai nevoie urgenta la olita. Pasii 5 si 6 se completeaza reciproc foarte bine: bei apa, ai nevoie la olita, bei si mai multa apa, ai nevoie la olita din nou. Genial, nu?

Pasul 7: Cere afectiune

Cand vezi ca parintii tai incearca sa plece din camera, cere-le o imbratisare, un pupic sau, si mai bine, o imbratisare in grup (functioneaza de fiecare data, jur). Dupa ce v-ati luat toti in brate, cere inca o imbratisare in grup. Apoi, cere-le un sarut de noapte buna. Du-ti parintii cu vorba, penduland intre nevoia ta de imbratisari in grup si pupicuri. In felul asta, ajungi sa o tii si pe mami de mana un pic.

Pasul 8: Fa-te clar inteles

Acum a venit momentul sa se intinzi frumos in pat. Poate chiar sa inchizi si ochii. Da-le parintilor senzatia ca esti gata sa adormi. Ei vor crede ca si-au indeplinit sarcina si voi incerca sa iasa disperati din camera. De indata ce ajung la usa, deschide ochii mari si ridica-te in fund.

Acum este timpul sa improvizezi! Ai putea incerca sa reiei Pasul 5 si 6, poate chiar un pic din Pasul 1 sau sa ceri o doza copioasa de afectiune, asa cum e descris la Pasul 7.

Poti, totodata, sa te arati indignat de faptul ca nu ti-au citit suficiente povesti sau ca porti niste pijamale ridicole. Intreaba-ti parintii de ce ratele nu sunt pisici. Nu conteaza deloc faptul ca intrebarile tale n-au niciun sens. Din contra, tocmai asta e ideea! Vor spune ca esti adorabil!

Lasa-te purtat de val si foloseste-ti toate armele pe care le ai in dotare ca sa lupti impotriva acestui inamic nesuferit, care este somnul. Si daca simti ca ti se inchid ochii, aminteste-ti doar atat: lumea este a noastra sa ne bucuram de ea, prietene! Meriti sa fii treaz ca sa o descoperi!

Acestea fiind spuse, va doresc tuturor cat mai multe nopti fara somn!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ora de culcare bebelusi Somnul copiilor Comportamentul copilului

Articole recomandate

Citeste si despre