Prima zi acasa cu bebelusul

/ / Modificat: 2016-03-09
Prima zi acasa cu bebelusul

Ziua in care bebelusul vine acasa pentru prima data este una dintre cele mai fericite zile din viata unui parinte. Insa prima zi acasa vine si cu o gramada de griji. Iata cum te poti pregati pentru prima zi acasa fara griji.  

O casa pregatita pentru venirea bebelusului inseamna un patut curat, cu asternuturi proaspat spalate si calcate, scutece si hainute pregatite si niste parinti cat mai relaxati. Cu siguranta este o zi plina de agitatie si entuziasm, dar in casa trebuie pastrata o atmosfera calma si relaxata. Bebelusul, ca noi toti, are nevoie de timp de acomodare. 

In primele zile acasa, scutecele bebelusului trebuie schimbate la fiecare 3-4 ore in timpul zilei. Spala-l cu apa calduta, hidrateaza-l cu crema si foloseste scutece care ii pastreaza pielea uscata si protejata. Cand vine vorba de protectia pielii, formula unica a scutecelor Pampers Premium Care, impreuna cu materialul moale, cu o atingere delicata ca de bumbac, ofera protectie de 5 stele pielii bebelusului. Copilasul tau va avea tot confortul si protectia de care are nevoie pentru a fi pregatit sa exploreze aceasta lume noua pentru el.  

Dupa prima zi acasa, poti ruga o asistenta medicala sa va viziteze. Ea iti poate oferi sfaturi pretioase pentru prima baita, ingrijirea narilor sau a bontului ombilical. Iar dupa o saptamana, daca vremea este propice, poti iesi la plimbare cu bebelusul. Aerul proaspat ii va face bine.  

"Cand bebelusul implineste o luna, este momentul pentru alegerea unui medic pediatru, unui card de sanatate si programarea primei consultatii a bebelusului. Informeaza-te cat mai bine si alege un medic pediatru de incredere. El iti va fi alaturi mult timp de acum inainte.", sfatuieste pediatrul Pampers.

"In prima zi acasa, asigura-te ca ai "asistenta" (mama, matusa, bunica etc) odihnita si dispusa sa faca activitati casnice in locul tau, si sa stea cu copilul cat timp te odihnesti. Evita vizitele la sosirea acasa, tu si bebelusul tau aveti nevoie de liniste. inainte de a pleca din maternitate, pune toate intrebarile care iti vin in minte si asigura-te ca ai numarul de telefon al unui cadru medical in cazul in care ceva nu merge bine. Si in primul rand, lasa copilul sa doarma." – Dr. Cristiana Haica, psiholog, expert Pampers

"Unul dintre cele mai placute momente pentru proaspatul membru al familiei este reprezentat de baia zilnica si aplicarea unei creme hidratante dupa baie, sub forma unui masaj usor. Astfel, vei mentine igiena adecvata si hidratarea pielii bebelusului." – Dr. Alina Cascaval, dermatolog, expert Pampers

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prima zi acasa Nou nascut

Articole recomandate

Citeste si despre