Jocuri creative pentru nou-nascuti

/ / Modificat: 2016-05-27
Jocuri creative pentru nou-nascuti

Jocuri creative pentru nou-nascuti

Este adevarat ca micutul tau nu poate inca sa vorbeasca, dar sigur ii place sa se joace! Aceste jocuri distractive ajuta la crearea unei legaturi cu bebelusul tau si ii va aduce multe zambete. 

Doar pentru ca nou-nascutul tau nu poate sa isi ridice capul sau sa apuce o jucarie, nu inseamna ca nu il intereseaza jocurile!

Nu trebuie sa astepti pana incepe sa mearga ca sa te joci cu bebelusul tau. Acele momente distractive pe care le impartasesti cu el ajuta la consolidarea fundatiei pentru un viitor plin de zambete si distractie. Petreceti timp impreuna si ofera-i primele momente de joc. 

Bebelusii petrec mult timp dormind si mancand, dar atunci cand sunt trezi, adora sa exploreze. Bebelusilor le place sa interactioneze cu oamenii si mediul din jurul lor si, ca proaspat parinte, nu exista nimic atat de special decat sa iti privesti copilul descoperind ceva pentru prima data.

Nu se rezuma insa totul la distractie si joaca - si jocul are scopul lui. Explorarea ajuta la dezvoltarea unor abilitati cognitive si fizice importante. 

Jocuri pentru bebelusi de o luna (si sub)

Prezinta-i micutului tau "bebelusul din oglinda", care seamana foarte bine cu el! 

Nou-nascutii adora sa isi studieze propria reflectie si isi pot privi trasaturile mult timp fara a se plictisi. Daca pui o oglinda in patutul bebelusului, asigura-te ca nu exista riscul sa se sparga! 

Bebelusii sunt fascinati si de obiectele mobile. Alege unul cu culori vii, contrastante si, daca este deasupra patutului, asigura-te ca nu poate ajunge la el (se va ridica si va trage de el inainte sa iti dai seama!).

La fel ca adultii, bebelusilor le place sa asculte muzica. Poti folosi ritmuri mai alerte cand bebelusul este treaz, dar treci la sunete mai calde cand e somnoros. Poti tine bebelusul in brate sau intr-un sling si sa dansezi pe ritmul muzicii.

Masajul bebelusului este unul dintre cele mai bune jocuri pentru bebelusi. Atingerea usoara a bratelor si picioarelor bebelusului ajuta la dezvoltarea conexiunilor in creierul bebelusului si il face sa se simta in siguranta. Cui nu-i place un masaj la picioare?

Jocuri pentru bebelusi intre 1 si 3 luni

Cand mai cresc, nou-nascutii adora sa se uite in carti cu imagini viu-colorate si contrastante, de aceea este momentul perfect sa scoti cartile cu imagini. Chiar daca bebelusul nu poate intelege povestea, se va bucura de imagini si de sunetul vocii tale.

Jucariile care fac zgomote sunt si ele distractive la aceasta varsta. Zornaitoarele sau jucariile de plus care produc sunete au mare succes. Daca bebelusul nu poate inca sa faca singur jucariile sa scoata sunete, pune-i-le usor in palma si scutura-i bratul inainte si inapoi. O sa ii placa foarte mult. 

Fata ta amuzanta este una dintre cele mai frumoase jucarii pentru bebelusi! Nu te teme ca vei arata prostesc: bebelusul tau se va amuza sa te vada scotand limba, umflandu-ti obrajii si facand zgomote amuzante cu gura!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre