Ploaie afara, joc in casa

/ / Modificat: 2014-06-17
Ploaie afara, joc in casa

Cand vremea este ploioasa si copiii nu se pot bucura de natura si de jocurile in aer liber, parintilor le este de cele mai multe ori dificil sa gaseasca activitati recreative care sa fie si in interesul copiilor.

Televizorul si jocurile video nu sunt benefice deoarece ridica si anumite probleme ca de exemplu scaderea vederii sau expunerea la violenta.

Obiceiurile copiilor pot fi schimbate in bine daca le oferiti optiuni pe care le pot incerca imediat cum ar fi: un puzzle, carti de colorat, reviste pentru copii etc.

Daca va surade ideea de a fi creativi puteti inventa diverse jocuri care sa le stimuleze imaginatia:

de fiecare data cand gasiti un joc nou pentru copii in diverse surse de informare (pe internet, in carti, la televizor etc.) scrieti numele jocului pe hartie si puneti hartia intr-o cutie;

• cand copilul se plictiseste trimiteti-l la cutie spunandu-i ca va gasi acolo un joc nou.

Este recomandat sa propuneti jocuri care pot fi jucate independent, dar daca doriti sa petreceti mai mult timp alaturi de copilul vostru exista diferite variante de a va implica.

De exemplu:

• ia un creion si o hartie si provoaca-l sa scrie un cuvant invers fara sa se uite in oglinda;

• ghicitorile sunt foarte intrigante pentru copii asa ca poti pleca din camera si cand te intorci sa il rogi sa ghiceasca ce ai schimbat in aparenta ta (ex. ti-ai dat jos cercelul) - acest tip de jocuri ii imbunatatesc simtul de observatie.

Activitatile care implica toata familia pot fi foarte distractive. Iata cateva propuneri:

Inregistrati sunetele din jurul vostru.

Orientati-va spre sunetele de zi cu zi: apa care curge, soneria, tacamurile la masa etc. Apoi puneti-l pe copil sa identifice sunetele.

Inregistrati povestea preferata pe caseta.

Copilul poate sa joace rolul unui personaj care ii place si chiar sa simuleze sunetele de pe fundal. Pana cand va reusi sa emita sunetele potrivite s-ar putea sa radeti mult!

Construiti o casa din carti de joc

Daca v-ati plictisit sa tot jucati carti si nu stiti nici un joc nou puteti sa folositi cartile pentru a-i stimula creativitatea copilului.

Mentinerea echilibrului.

Luati o carte si asezati-o pe cap. Apoi incercati sa mergeti drept fara sa va pierdeti echilibrul.

Acestea sunt doar cateva variante de unde puteti alege, dar puteti incerca si idei originale pe care copilul cu siguranta le va aprecia.

Implicarea parintilor in activitatile recreative este foarte importanta pentru o dezvoltare armonioasa a copilului si ajuta la dezvoltarea comunicarii dintre copil si parinti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ploaie Jocuri copil in casa Afara copii

Articole recomandate

Citeste si despre