Opere de arta sub semnatura copilului tau... pe pereti

/ / Modificat: 2010-09-29
Opere de arta sub semnatura copilului tau... pe pereti

"Fiecare copil este un artist! Problema este cum facem sa ramana un artist pe masura ce creste". - Picasso

In primii ani de viata copiii exploreaza fiecare spatiu si fiecare posibilitate, iar desenatul este una dintre activitatile lor favorite. Cu toate ca plansele de colorat, blocul de desen si toate foile si caietele le sunt la dispozitie, sunt mereu tentati sa deseneze peretii casei. Planul vertical este mult mai interesant, iar o suprafata asa intinsa cum este peretele este absolut normal sa-i atraga si sa-i incante pe cei mici.

Ceea ce poti tu sa faci pentru a limita talentele artistice ale puiului tau fara a i le ingradi este sa alegi una dintre variantele pe care Copilul.ro ti le propune.

Minunat ar fi, pentru mai tarziu, cand copilul va creste, sa-i pastrezi macar o parte din operele desenate pe pereti. Asta daca ajunge sa-ti deseneze un colt al peretelui care crezi tu ca nu intra in totala discordanta cu restul camerei. Va fi dragut ca atunci cand creste sa-i poti arata ce desene minunate realiza cand mergea de-a busilea sau cand facea primii pasi.

Atractia planului vertical

O alta varianta la care poti apela este aceea ca pe unul dintre peretii la care cel mic ajunge usor si care il atrag, sa-i intinzi un carton, fie el alb sau de alta culoare, pe care sa-si poata exprima inspiratia creatoare.

Ideal ar fi ca acest carton sa fie de aceeasi culoare cu peretii tai, astfel, celui mic ii va fi mai usor de acceptat faptul ca trebuie sa se limiteze la aria cartonului. Acest suport pentru inclinatiile artistice ale prichindelului poate fi schimbat cand nu mai este loc de desenat pe el. E o varianta minunata pentru a pastra desenele si pentru a evita mazgalirea peretilor.

Ai putea ca pe acest carton sa lipesti sau sa creezi chiar tu diferite jocuri, sigur ca acest lucru il poti aplica atunci cand copilul tau are cel putin 2 anisori si poate rezolva jocurile respective.

Pentru cei mici este mult mai comod sa deseneze in plan vertical, decat aplecati deasupra unui birou, iar ca alternativa, ti-ai putea incuraja copilul sa stea intins jos sau in pat atunci cand deseneaza, va descoperi ca este o pozitie la fel de comoda pentru desenat ca si statul in picioare in fata peretelui.

Desi la noi inca nu a aparut, scaunul din hartie este o alternativa extraordinara pentru copiii dornici sa picteze. Charlotte Friis este cea care a creat "Childrens Paper Chair", o rola de hartie facuta in asa fel incat micutul tau sa poata sta pe ea si sa poata desena pe un plan vertical. Toate desenele copilului tau vor fi pastrate pe rola, aceasta rulandu-se in partea opusa pe masura ce este umpluta. 500 de metri de hartie cred ca ii vor fi suficienti copilului pentru a desena.

Foto: charlottefriis.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre