Puterea cuvintelor asupra copiilor nostri

/ / Modificat: 2013-02-07
Puterea cuvintelor asupra copiilor nostri

Te-ai gandit vreodata cat de mare este puterea cuvintelor tale?

Fii atenta la senzatiile din corpul tau. Fii atenta la ceea ce simti atunci cand iti spui:

"Trebuie sa fac curat pe birou"

"Este necesar sa fac curat pe birou"

"Merita sa fac curat pe birou"

"O sa incerc sa fac curat pe birou"

"Fac curat pe birou"

Este foarte posibil ca, la rostirea cuvantului  "trebuie", sa fi simtit in corpul tau o tensiune si o anumita senzatie neplacuta de constrangere.

La fel, in cazul afirmatiei "o sa incerc" este posibil sa fi simtit nesiguranta, teama sau lipsa de incredere.

Reactiile corpului tau la cuvintele pe care le auzi sunt instantanee, iar modul in care te incarca cu energie sau te fac sa pierzi energie este uneori foarte greu de controlat. Acest lucru se datoreaza modului in care ai invatat acel cuvant in copilarie, iar emotia provocata este exact cea traita in copilarie.

De aceea, decat sa incerci sa controlezi asta, e mult mai simplu sa scoti complet din vocabularul tau cuvinte precum: TREBUIE si INCERC.

Ce iti doresti pentru copilul tau?

Sa se simta constrans sa faca un anumit lucru, sa fie lipsit de energie si de incredere? Sau sa se simta propriul sau stapan, sa fie increzator si energic?

Daca a doua varianta iti suna mai bine, iti recomand sa scoti complet din vocabularul tau cuvintele INCERC si TREBUIE.

Alte cuvinte la care ar fi bine sa renunti:

SPER (in biserici sunt milioane de oameni saraci, si cand spun saracie nu ma refer doar la bani, care se roaga si spera, dar care nu au ceea ce isi doresc pentru ca NU ACTIONEAZA)

INTR-O ZI (speranta fara termen definit)

IMI DORESC (e ca si cum astept sa imi indeplineasca altcineva dorinta)

NU POT

NU MERIT

NU E POSIBIL

La inceput iti va fi foarte greu. Cuvantul va veni parca singur pe buzele tale, intr-un mod imposibil de oprit. Vestea buna pe care ti-o dau este aceea ca, pe masura ce devii din ce in ce mai constient de momentele cand folosesti aceste cuvinte, vei reusi sa le opresti.

In prima faza vei auzi cand le rostesti, fara a putea sa schimbi asta. In faza a doua vei deveni constient in timp ce le rostesti. In faza a treia vei reusi sa te opresti sa le spui, cand vor fi pe buzele tale, si vei cauta stangaci sa le inlocuiesti cu alte cuvinte. In faza a patra vei rosti alte cuvinte, fara sa mai faci efort.

Si astfel, in timp, vei reusi sa scoti complet din vocabularul tau aceste doua cuvinte, foarte nocive. Ai nevoie doar de rabdare pentru a face aceasta schimbare.

Efectul asupra copiilor tai va fi extraordinar, pentru ca ii vei feri de toate acele emotii negative pe care le aduc cu ele aceste doua cuvinte.

Despre astfel de lucruri vorbim in workshop-urile noastre cu parintii. Constientizam importanta cuvintelor si devenim atenti la cuvintele pe care le folosim in comunicarea cu copiii nostri.

Daca esti curioasa sa vezi ce facem in aceste workshop-uri, inscrie-te in grupa care incepe pe 21 februarie!

Formular inscriere Workshop-uri CopiiMinunati

Pentru a beneficia de reducerea Copilul.ro, in campul "Cod reducere" trebuie sa introduceti codul 48978copilul. Astfel, veti plati doar 80 lei pentru un workshop in loc de 100 lei.


Te astept cu drag!

Oana Popa

LifeCoach

www.copiiminunati.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre