Obiceiuri simple care inveselesc diminetile somnoroase ale copiilor

/ / Modificat: 2011-09-20
Obiceiuri simple care inveselesc diminetile somnoroase ale copiilor

Obiceiurile sau gesturile simple pot face diminetile mai frumoase copilului somnoros. Ti se rupe inima sa il vezi cum se chinuie sa se trezeasca si pune o fetisoara trista in fiecare zi cand suna alarma. Iata cateva trucuri prin care ii inveselesti dimineata!

Farfuria zambitoare

Cu siguranta micutul tau se asteapta la aceleasi cereale cu lapte si pahar de suc de fiecare zi. Schimba foaia si binedispune-l cu o farfurie zambitoare creata din fructe si clatite sau din sandvisuri haioase.
mic_dejun_sanatos_copii_1

Foto: southwestcommunitycenter.files.wordpress.com

Cantecelul spalatului pe dinti sau pe manute

Atunci cand l-ai invatat sa isi perieze singur dintisorii, ai facut-o folosindu-te de un cantecel haios. Ajuta-l sa se distreze cantand impreuna cu el atunci cand merge la baie pentru igiena orala. Nu uita sa fii cat mai vesela cand o faci, pentru a-l determina si pe el sa te imite.

Dansul - surpriza

Creeaza un ritual personalizat, numai al vostru, de facut patul sau de imbracat ori de pregatit pentru plecare. Da drumul la melodia lui preferata si faceti toate activitatile de dimineata fredonand si dansand pe ritmurile piesei. Parca deja este mai frumoasa dimineata si nici nu va dati seama cand s-a facut ora de plecare.
activitati_educative_facut_patul_copii

Bombonica "premianta"

De fiecare data cand micutul tau reuseste sa se organizeze si sa fie gata la timp dimineata, premiaza-l cu cate o bombonica exact inainte de a iesi pe usa. Explica-i de ce primeste aceasta recompensa. Il va motiva sa fie rapid in fiecare dimineata, pentru ca va sti ca asa isi va primi premiul care-i indulceste drumul pana la gradinita sau scoala.

Joculetul imbracatului sau legatului sireturilor

Copilul s-ar juca la orice ora din zi si din noapte. Nu are importanta ca abia s-a trezit. In acest caz, trebuie sa profiti de slabiciunea lui pentru a-l binedispune si sa creati impreuna joculete pentru diverse activitati de rutina care se fac dimineata - de exemplu imbracatul sau legatul sireturilor.
trezit_dimineata_copii

Mesajele ascunse

Faceti-va un obicei din a va scrie cate un mesaj in fiecare dimineata si de a vi-l pune "pe ascuns" unul altuia in gentuta sau ghiozdan. Regula este ca prichindelul sa il citeasca la gradi sau scoala, iar tu la serviciu. Ce poate fi mai frumos decat sa iti incepi ziua cu un "te iubesc" sau cu "esti mamica mea preferata" de la prichindelul tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Obiceiuri copii dimineata Dimineti frumoase copii Trezire dimineata copii Jocuri copii Mic dejun copii Jocuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre