Comunicarea copilului cu un parinte aflat departe. Idei creative

/ / Modificat: 2011-08-29
Comunicarea copilului cu un parinte aflat departe. Idei creative

comunicare_copii

Comunicarea copilului cu un parinte plecat poate avea de suferit de pe urma distantei dintre cei doi. Desi comunicarea autentica sau interactiunea dintre ei este imposibil de realizat in astfel de conditii, prichindelul tau nu trebuie sa sufere. Astazi exista o multime de idei si metode creative de a mentine legatura cu un parinte aflat departe!

Profitati din plin de videoconferinte



Webcam-ul ramane cel mai eficient mijloc de comunicare la distanta. Permite redarea comunicarii in timp real si foloseste si imagini astfel incat cel mic sa se poate vedea cu parintele. Ce mai pui ca este si o metoda gratis - doar abonament de internet trebuie sa ai si laptop sau calculator cu o astfel de camera atasata.

Chiar si fara webcam, programele de comunicare online - yahoo messenger sau skype - permit comunicarea la distanta, cu sau fara video.


Intotdeauna telefonul este cel mai la-ndemana

Telefonul este metoda clasica de a vorbi cu parintii plecati in strainatate sau care muncesc in alte orase. Atunci cand copilului i se face dor de celalalt parinte si nu ai un calculator pe aproape sau acesta nu este disponibil pentru o videoconferinta, telefonul este cel care alina rapid dorul.

Chiar daca este mai scump decat alte mijloace de comunicare, companiile de telefonie mobila au oferte convenabile din punct de vedere al costurilor, ba chiar si minute internationale gratuite.



Email-ul - o sansa la o comunicare deschisa


Email-urile sunt impersonale si lipsite de autenticitate. Chiar si asa, daca micutul tau stie sa scrie, atunci acesta este un mijloc eficient de a tine legatura cu parintele plecat.

Uneori, micutii se pot destainui mai bine in scris decat intr-o videoconferinta sau fata in fata. In plus, ofera un grad de intimitate si o deschidere mai mare spre o comunicare sincera. Important este ca aceasta metoda sa fie combinata si cu interactiuni directe si alte moduri de comunicare.

telefon_mobil_copii

Cauta din timp oferte la zboruri sau la alte mijloace de transport

Chiar daca mamica sau taticul lucreaza departe, nu inseamna ca trebuie sa tineti legatura cu el doar prin scrisori, webcam sau prin felicitari ori alte metode de comunicare la distanta. Apropierea si petrecerea timpului alaturi de el este la fel de importanta, indiferent ca are loc in orasul locativ sau la mii de kilometri distanta.

Asadar, programeaza de pe acum zboruri sau rezerva bilete de tren ori autocar pentru a merge la el cu proxima ocazie.

Invata-l sa se joace cu celalalt parinte... chiar si la distanta

Joaca ramane una dintre cele mai eficiente metode de consolidare a relatiei dintre parinti si copii si de apropiere si cunoastere intre ei.

Exista o multime de jocuri video care necesita mai multe persoane si care nu presupun prezenta fizica a celuilalt partener. Si unele dintre ele sunt chiar educative sau creative - table, sah, rummy, carti etc.

Altadata va puteti folosi de videoconferinte si pentru un moment de joaca intre copil si parinte. Cei 2 pot juca mima, pot spune ghicitori si pot interpreta piese sau dansuri pe care celalalt sa le cunoasca. Ba pot chiar sa si deseneze impreuna, chiar daca sunt la distanta!

Programati cat mai multe reuniuni de familie

Fie ca plecati voi in orasul in care este celalalt parinte sau ca vine el la voi, important este sa va programati tot mai multe astfel de reuniuni de-a lungul anului. Alteori va puteti intalni direct in vacanta, pe undeva


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Emotii copii Comunicare copii Comunicare parinti-copii

Articole recomandate

Citeste si despre