Cand este pregatit pentru a merge in tabara

/ / Modificat: 2011-10-31
Cand este pregatit pentru a merge in tabara

Plecarea in tabara pentru prima oara poate provoca anxietate mai ales copiilor din primele clase. Decide cand este pregatit pentru a merge in tabara si apoi atenueaza-i anxietatea. Prima plecare in tabara poate fi un moment dificil pentru copil, care nu a mai fost despartit pana acum de parinti sau de caminul sau pentru un timp atat de indelungat. Poate fi si o incercare grea pentru parinti, care sunt nevoiti sa accepte ca micutul lor creste mai repede decat si-ar dori.

Este pregatit copilul tau pentru o tabara?

Inainte de a lua decizia de a-ti lasa copilul de varsta scolara sa plece in tabara, tine cont de urmatoarele indicii care te pot ajuta sa decizi daca este pregatit pentru aceasta experienta:

  • respecta regulile de igiena (spalatul mainilor, spalatul dintilor etc.) si fara sa-i aduci aminte de ele de mai multe ori pe zi;
  • isi face curatenie si ordine in camera singur, nu are nevoie de ajutorul tau pentru a-si gasi hainele dimineata;
  • a mai petrecut cel putin o noapte intr-un colectiv de copii si stie cum sa se poarte;
  • isi doreste sa mearga in tabara.


Daca micutul tau nu respecta toate criteriile de mai sus, dar isi doreste foarte mult sa mearga in tabara, ofera-i aceasta sansa. Chiar daca uita de restrictiile impuse acasa, va reveni la ele fara prea mult efort la intoarcere.


www.parasaber.com

Anxietatea si dorul de casa

Cand initiativa iti apartine in totalitate, iar copilul tau nu pare incantat de ideea de a merge intr-o tabara, motivul este anxietatea si frica ca i se va face dor de casa.

Discuta sincer cu micutul tau despre prima ta experienta in tabara si explica-i ca dorul de casa este perfect normal, dar ca nu-l va impiedica sa se simta bine in noul mediu pentru cateva zile.

Cei mai multi copii isi pot face probleme ca nu vor reusi sa se imprieteneasca cu altii cu usurinta. Daca pleaca in prima tabara la varsta de 7 sau 8 ani, se va simti mai bine daca o poate face alaturi de un prieten.

Nu ridiculiza temerile copilului tau. Pentru a-l linisti, arata-i ca il intelegi si ca iti pasa de anxietatea de care sufera. Daca situatia continua, il poti indemna sa discute problema cu prieteni care au mai fost pana acum in tabara.

Inainte de plecarea in tabara, ofera-i mai multa afectiune si discuta ce poate face atunci cand simte ca-i este dor de casa. Cu putin noroc, se va simti foarte bine in tabara si va uita de temerile care l-au macinat inaintea plecarii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tabara Colectivitate Parinti Comunicare copii Emotii copii

Articole recomandate

Citeste si despre