Get Adobe Flash player

Baietelul meu este emotiv

21 Noiembrie 2005

Din cele scrise in mesajul transmis in cazul copilului dvs. se poate sa fie vorba despre o teama / anxietate a copilului legata in mod special de activitatea scolara.

Chiar daca in general el este mai emotiv, dvs. spuneti ca problema sa apare mai intens atunci cand se confrunta cu sarcini in mediul scolar. Intr-adevar asa cum banuiti si dvs. "duritatea" invatatoarei pe fondul unei emotivitati a copilului poate fi o posibila explicatie. De aceea va recomand sa purtati o discutie lamuritoare cu baietelul dvs. si sa  aflati exact cam care sunt cauzele emotivitatii lui si daca acesta confirma banuielile dvs. puteti sa va adresati si invatatoarei.

Exista situatii in care desi copilul invata lectia acasa si stie raspunsurile la anumite intrebari se pierde atunci cand este intrebat de catre profesori, lucru explicat de o anxietate anticipatorie sarcinii ce urmeaza.

De multe ori copilul ezita atunci cand are ceva de facut sau de spus, de aceea dand dovada de rabdare si asigurandu-l verbal de rabdare invatatoarea il poate stimula, ii puteti creste increderea in propriile cunostinte.

Este importanta cultivarea increderii in el sub orice forma si in orice mediu, atat acasa de catre parinti sau alte rude, cat si la scoala de catre profesori. Astfel lauda, incurajarea sau orice alta forma de recompensa pozitiva trebuie sa insoteasca fiecare reusita a copilului.  Daca copilul greseste in raspunsurile pe care le ofera trebuie incurajat si asigurat ca nu este un dezastru acest lucru si ca poate data viitoare va da raspunsul corect.  


Mult succes!
Clara Monica Craciun,
psiholog
Clinica Psihosolutions.

www.psihosolutions.ro

Articole recomandate

COMENTARII

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&