6 modalitati de a tine legatura cu copilul cand esti la serviciu

/ / Modificat: 2013-08-09
6 modalitati de a tine legatura cu copilul cand esti la serviciu

In momentul in care incepi serviciul si esti nevoita sa pleci ore in sir de langa copilul tau, nostalgia si dorul de el te cuprind si la cateva minute dupa ce iesi pe usa, daramite dupa cele 8 sau 10 ore pe care esti nevoita sa le petreci la locul de munca!

Pentru a mai reduce din anxietatea de separare si din dorul care te cuprinde, zilnic, la serviciu, ti-am pregatit cateva metode simpatice prin care sa mentii legatura cu el, chiar si atunci cand sunteti la distanta unul de altul!

Apeluri telefonice

Nu lasa sa treaca ziua fara sa vorbesti deloc cu copilul tau, mai ales daca a depasit perioada in care invata sa vorbeasca si este deja maricel. Indiferent cu cine sta acasa - bona, bunica, tatic - copilul are la fel de multa nevoie sa iti auda vocea pe cat ai si tu.

Fa-ti un obicei din a-ti suna copilul de 2-3 ori pe zi, in functie de timpul pe care il petreci la locul de munca. Chiar daca apelul telefonic dureaza doar cateva minute, este suficient pentru a-i spune cat de mult il iubesti si pentru a asculta ce are sa-ti povesteasca de la gradi sau scoala.  

Schimb de mailuri

Daca ai un copil maricel, care stie sa foloseasca calculatorul si are deja cont de mail, atunci nu ezita sa va faceti un obicei zilnic din a va trimite mailuri amuzante si simpatice, in intervalul in care esti la munca.

Fii creativa si trimite-i copilului, pe mail, felicitari simpatice, declaratii de afectiune, glume amuzante si alte informatii dragute menite sa-i mai descreteasca fruntea si sa ii aline dorul de tine.

In acest fel, pastrati contactul reciproc si va consolidati relatia. Evita sa ii trimiti liste cu ce are de facut prin casa, mesaje in care il certi sau ii reprosezi ceva. Pastrati aceasta lume virtuala pe care v-ati creat-o doar pentru a va relaxa si amuza, dar si pentru a va arata cat de mult tineti unul la celalalt.  

Schimb de sms-uri

Daca cel mic nu are acces la internet, dar are telefon mobil propriu, puteti face acelasi schimb de informatii si prin intermediul sms-urilor. Scrieti-va, din cand in cand, texte simpatice, lucruri amuzante si noutati, astfel incat sa ramaneti la curent cu activitatea fiecaruia dintre voi, chiar daca nu sunteti unul in fata celuilalt.

Este o metoda de a mentine o relatie apropiata cu copilul si de a mai atenua din orele care va despart pana la momentul revederii.

Poza pe birou

O alta metoda de a mentine legatura cu copilul tau pe parcursul intregii zile este de a pastra o poza cu el inramata pe birou sau in apropierea ta, astfel incat sa o ai mereu in campul tau vizual.

calendar_poze_copii_data

Chiar daca nu interactionezi propriu-zis cu cel mic, faptul ca este mereu acolo, langa tine, si ca il vezi, mai reduce din dorul de el. Poza copilului poate deveni si o metoda de relaxare, atunci cand esti foarte stresata a locul de munca.

Este nevoie doar sa o privesti pentru a uita de stresul de la serviciu si pentru a-ti recapata energia si puterea de a munci in continuare.  

Vizite la scoala/serviciu

Ocazional, cand timpul iti permite, iar programul copilului este mai lejer, va puteti da intalnire, in pauza de pranz la un suc sau la un desert savuros, in oras. Daca nu aveti timp sa mergeti in oras, atunci simplele vizite pe care le poate face copilul la tine la munca sau tu pe la scoala s-ar putea sa mai reduca din dor si sa va ajute sa va mentineti o relatie la fel de apropiata ca inainte.  

Biletel in pachetelul pentru scoala

Arunca-i din cand in cand cate un biletel in ghiozdanul sau pachetelul pentru scoala pe care sa ii scrii cateva vorbe "dulci" asa cum numai tu stii sa o faci. Copilul nu doar ca se va emotiona si va aprecia intentiile tale, dar se va simti iubit si apreciat.

In plus, ti-ar putea urma exemplul si, cand te astepti mai putin, ti-ar putea strecura biletele de dragoste in geanta pe care o iei la serviciu. Acestea sunt doar cateva dintre obiceiurile sau traditiile proprii pe care le poti crea in relatia cu copilul si caee te ajuta sa consolidezi si intaresti relatia emotionala cu el.  

Tu cum reusesti sa tii legatura cu copilul atunci cand muncesti foarte mult si esti nevoita sa stai departe de el ore in sir? Impartaseste-ne si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Serviciu mamici Relatie mama copii Comunicare parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre