Top aplicatii de iPhone si iPad pentru copii

/ / Modificat: 2015-07-06
Top aplicatii de iPhone si iPad pentru copii

Intr-o epoca dominata de tehnologie si de gadgeturi de ultima generatie, copiii sunt din ce in ce mai atrasi de iPhone-uri si iPad-uri. Chiar daca preferi sa amani cat mai mult momentul pana cand cel mic va descoperi cum se folosesc aceste dispozitive, solutia nu este sa il indepartezi de ele, ci sa il inveti sa le foloseasca responsabil si eficient. Exista aplicatii de smartphone si tableta care se pot dovedi extrem de utile in dezvoltarea si educatia lui!

Invatam animalele - iPhone, iPad

Invatam animalele este o aplicatie educativa si interactiva cu sunete si imagini reale, care iti va ajuta copilul sa cunoasca peste 50 de animale domestice si salbatice si sa-si evalueze noile cunostinte acumulate.

Procesul de invatare se face prin intermediul aplicatiei in trei pasi simpli:

1. stimularea curiozitatii - designul aplicatiei este unul atractiv, cu imagini vii si sunete captivante, special alese pentru a-i atrage atentia copilului asupra informatiilor pe care dorim sa le recepteze;

2. receptarea si asimilarea informatiilor - copilul va putea naviga in minunata lume a necuvantatoarelor pentru a le cunoaste individual particularitatile (aspect, mediu inconjurator si sunete emise);

3. evaluarea informatiilor - pentru a se asigura ca noile cunostinte s-au sedimentat corespunzator in memoria copilului, cei de la Clopotel Junior au conceput peste 300 de teste de evaluare interactive.

Ce veti gasi in aplicatie:

- 39 animale salbatice;

- 15 animale domestic;

- peste 300 de teste de evaluare interactive.

Povesti - Clopotel

Inteligenta, vocabularul si imaginatia pot fi dezvoltate cu ajutorul aplicatiei gratuite "Povesti".
 
Aplicatia este educativa, interactiva si special conceputa pentru copii. Povestile sunt citite de actori cu experienta si sunt ilustrate profesionist.
 
In cadrul aplicatiei se pot asculta povesti, se pot urmari si se poate interactiona cu ilustratiile vesele. In plus, ilustratiile pot fi colorate in timp ce se asculta povestile.
 

Ghici - iPad

Editura de carte pentru copii Cartile Lucia Muntean a lansat in App Store prima carte interactiva pentru iPad care ii invata sa deseneze pe cei mici si pe cei mari, deopotriva. "Ghici" este o colectie de 12 poezii, care descriu, in pasi simpli si usor de reprodus, metoda de realizare a unor desene simpatice, reprezentand personaje din lumea animalelor.

Aplicatia este o reinterpretare a bestseller-ului editurii, "Ghici, ghici, ghici, ce voi desena aici?", adresat copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani.

"Ghici" poate fi folosita in trei moduri, oferind astfel utilizatorilor trei experiente distincte, cu un grad diferit de interactivitate:

1. "Vezi cum se deseneaza" – autoarea le citeste poeziile copiilor si, la fiecare vers, aplicatia le arata acestora pe tabla de desen simbolul grafic care trebuie desenat in pasul respectiv.

2. "Invata sa desenezi" - autoarea le citeste copiilor primul vers si asteapta ca acestia sa exerseze pe tabla de desen pasul respectiv, dupa care trece la versul urmator.

3. "Deseneaza singur" – dupa ce au identificat si exersat elementele care compun un desen, copiii incearca sa realizeze desenul singuri, pe tabla de desen, urmarind modelul oferit de aplicatie.

"Ghici" este prima aplicatie iPad, in limba romana, pentru copii, care incurajeaza interactiunea dintre cei mici, parinti si prietenii acestora de pe Facebook. Tehnologia folosita in construirea aplicatiei le permite parintilor sa creeze, pe Facebook, propriile expozitii ale desenelor si sa le impartaseasca prietenilor.

Aplicatia Scooby Doo - iPad

Scooby Doo si gasca lui de detectivi au ajuns si pe iPad. Cei de la Warner Bros. si ScrollMotion au creat un e-book cu aceste personaje pe iPad.

E-book-ul este extrem de animat si prezinta o multime de elemente interesante pentru cel mic, in special cu scopul de a-i invata sa citeasca. Pe tableta, copilul are ocazia sa rasfoiasca pagini cu aventurile personajelor indragite de desene animate, sa faca puzzle-uri sau sa-si inregistreze vocea si apoi sa se asculte ori de cate ori doreste.

In jurul ceasului (Around the clock) - Iphone, Ipad

Iata o aplicatie extrem de interesanta si educativa, care are rolul de a familiariza copilul cu ceasul si de a-l ajuta sa citeasca mai bine orele.

Aplicatia cuprinde un set de 24 de minijoculete, unul pentru fiecare ora din zi, cu activitati specifice - de la spalat pe fata si dintisori, pana la gatit si alte lucruri interesante. In acest fel, copilul poate identifica mai usor orele, deoarece le asociaza cu activitatile de peste zi.

Alfabetul care canta (The singing Alphabet) - iPhone, iPad

Aceasta aplicatie integrata atat pe smartphone-uri, cat si pe tablete, este extrem de utila pentru copilul care abia invata alfabetul.

Aplicatia reda sunetele literelor, exact asa cum se aud ele si face tot felul de combinatii intre ele, redand melodii diverse. Ajuta copiii sa pronunte corect literele si sa faca mai usor asocierea intre felul in care arata si suna ele. Aplicatia stimuleaza copilul sa cante si sa scoata aceleasi sunete ca aplicatia, ceea ce il ajuta sa isi exerseze vorbirea corecta.

Bucataria Toca (Toca Kitchen) - iPhone, iPad

Inainte de a atrage copilul in bucatarie si de a-l lasa sa testeze diverse ustensile, este indicat sa il introduci intr-un model miniatural si virtual al acesteia, pentru a-l ajuta sa se familiarizeze cu lucrurile de prin ea.

Jucandu-se cu aceasta aplicatie, copilul invata lucruri si concepte esentiale, de care va avea nevoie atunci cand va intra intr-o bucatarie adevarata: sa decojeasca, sa fiarba, sa coaca si sa prepare cateva retete delicioase. Invata si functionalitatea principalelor ustensile din bucatarie.

O zi la circ (A day at the Circus) - iPhone, iPad

Daca vrei sa gasesti si alte metode de a invata copilul mai multe despre lumea animala, nu doar Gradina Zoologica sau enciclopediile sunt de folos in acest sens.

Si aplicatiile virtuale de smartphone sau tableta isi aduc contributia in imbogatirea vocabularului si cunostintelor copiilor cu privire la animale si nu numai.

"O zi la circ" este o aplicatie care cuprinde peste 20 de minijocuri din care copilul poate descoperi mai multe informatii despre clovni, elefanti, lei, caluti si alte simboluri din lumea circului.

Super why! - iPhone

Super Why este una dintre aplicatiile de iPhone preferate ale copiilor. Este bazata pe personaje de poveste sau desene animate care sunt integrate in tot soiul de jocuri.

Fiecare joculet are rolul de a familiariza copilul cu alfabetul, de a-l invata scrierea si citirea, in moduri cat mai distractive.

Pianistul (The Pianist) - iPhone

Transforma-ti smartphone-ul intr-un pian 88-cheie digital si incurajeaza copilul sa isi incerce talentul muzical, exersand diverse note pe clapele telefonului.

"Capodoperele" muzicale care ies din manutele copilului pot fi inregistrate si redate ori de cate ori doreste, astfel incat sa nu se piarda nimic din ceea ce creeaza micutul tau Mozart.

Scribble Lite - iPhone

Daca cel mic nu are talent la muzica, poate are la desen. Vezi cat de talentat este intr-ale schitarii desenelor si colorarii lor cu ajutorul acestei aplicatii.

Copilul are la indemana toate ustensilele necesare - culori, dimensiuni, stilou, guma de sters - pentru a transforma o "coala" alba intr-o capodopera de arta etc.

Copilul tau a facut deja cunostinta cu smarthone-urile si tabletele? Esti de acord sa il lasi sa se joace pe astfel de aplicatii? Crezi ca au un rol educativ? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati educative copii

Articole recomandate

Citeste si despre