Disciplina se poate invata prin joaca

/ / Modificat: 2017-05-18
Disciplina se poate invata prin joaca

Pe multi dintre parinti, daca ii intrebi, vor spune ca isi doresc sa aiba copii cuminti, disciplinati, care sa inteleaga „de vorba buna”. E drept ca acceptarea regulilor de comportament necesita ceva exercitiu asa ca, cu cat mai timpuriu incepem sa le explicam copiilor ca nu orice comportament este adecvat sau permis in orice context cu atat va avea mai putine probleme de adaptare. Pentru ca, de fiecare data cand se va afla in situatii de viata cat mai diverse, el va putea experimenta ceea ce l-ai invatat acasa.

Practic, a nu-l lasa sa faca ce vrea din simplul motiv ca „e mic” il fereste de unul dintre cele mai mari neajunsuri ale acestei vieti: acela de a crede ca orice i se cuvine. Cred ca noi adultii putem fi cu totii de acord ca niciun copil care se comporta de parca ar merita orice si oricand nu va lua premiul de popularitate in niciun colectiv. De aceea, dupa ce ii vom fi explicat acasa cum este bine sa se comporte in public este indicat sa-i dam posibilitatea sa si aplice noile invataturi.

In acest context, taberele si excursiile sunt locul cel mai prielnic unde cei mici vor invata ce inseamna sa se poarte frumos, disciplinat si sa tina cont si de ceilalti.

Aici au ocazia de a respecta reguli de buna conduita care il pot transforma intr-un coechipier bun iar toate astea vor crea o atmosfera frumoasa in care distractia va fi la ea acasa. Copilul va afla ca poate fi un team-player dar si ca a respectarea regulilor nu presupune sa renunte la distractia sau la bucuria date de jocul in echipa. Poate printre cele mai importante beneficii ale jocului in echipa sunt posibilitatea de a invata sa fie un bun camarad si cea de a-si dezvolta inteligenta emotionala, tocmai pentru ca invata sa tina cont de nevoile si dorintele celuilalt.

Un copil disciplinat este un copil care a inteles pentru ca i-a fost explicat bine si pentru ca a vazut la adultii din preajma lui ce inseamna sa te porti civilizat si cu grija fata de cel de langa tine. Pe scurt: un copil disciplinat este un copil iubit si respectat, nu este un copil care a fost strunit bine.

Si daca esti in cautarea celei mai distractive tabere de vara, afla ca mai sunt cateva zile in care te poti inscrie in Tabara NERF 2017! Tabara NERF este cea mai distractiva tabara de vara pentru copii si se va desfasura in perioada 20-25 iulie 2017 la Bran, judetul Brasov. Ce inseamna ea? Sase zile de distractie in aer liber pentru copiii cu varste intre 8 si 12 ani, sub supravegherea atenta a unor coordonatori specializati in comunicarea cu copiii.

TabaraNerf

Cum iti trimiti copilul in Tabara NERF?

Cumpara-i micutului tau un blaster NERF care are atasat abtibildul de campanie. Pastreaza bonul fiscal, si ambalajul, inscrie codul pe www.tabaranerf.ro si acumuleaza minimum 200 de puncte. Poti castiga un loc dublu pentru copilul tau si un prieten de-ai lui in Tabara NERF, plus 500 de premii instant: blastere si super-echipamente NERF!

ligia-moise Articol scris de psiholog Ligia Moise.  Cu o pregatire mixta, medical si umanista, Ligia Moise este psiholog clinician acreditat de Colegiul Psihologilor. Este trainer acreditat de CNFPA si detine un titlu de Master in Psihoterapii Cognitiv Comportamentale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tabara de vara Beneficii tabara copii Tabara copii

Articole recomandate

Citeste si despre