Ce activitati extrascolare ofera gradinitele particulare

/ / Modificat: 2015-05-26
Ce activitati extrascolare ofera gradinitele particulare

Ce activitati extrascolare ofera gradinitele particulare

Activitatile extracurriculare ii ajuta pe copii sa-si dezvolte talentele si aptitudinile in diverse arte, dezvoltandu-si totodata si capacitatile de socializare si comunicare cu ceilalti copii. Totodata, le va da celor mici posibilitatea sa fie activi si sa nu devina sedentar.

Cultivat de la o varsta frageda, orice talent al copilului dumneavoastra se poate transforma in marea pasiune a vietii si poate defini chiar si traseul profesional al adultului de peste ani.

Bineinteles, atunci cand alegeti activitatile extracurriculare pentru copilul dumneavostra este bine sa nu-i incarcati, iar activitatea sa nu-i suprasolicite. Ele trebuie sa completeze in mod armonios procesul de invatare.

Trebuie sa tineti cont si de varsta copilului dumneavoastra, deoarece unele activitati extrascolare ar putea fi prea solicitate pentru el, iar altele, din contra, l-ar putea plictisi.

Gradinitele particulare ofera o gama larga si variata de activitati extrascolare potrivire copiilor astfel incat sa gasiti una potrivita pentru micutul dumneavoastra.

Robotica-Informatica

Daca micutul dumneavoastra se joaca mult cu LEGO, atunci acest curs va fi pe placul lui. Folosind aceste jucarii, copiii vor invata sa utilizeze cunostinte de informatica in rezolvarea problemelor de zi cu zi.

gradinita_copii_2

Cu ajutorul motoarelor, al senzorilor si al rotilor vor afla cum se proiecteaza si se construiesc roboti programabili, invatand totodata si cum functioneaza ei. De asemenea, in timpul acestui curs, ei vor fi instruiti sa inteleaga si sa interpreteze scheme bidimensionale astfel incat sa creeze modele tridiminesionale.

Ghid complet de cursuri pentru copii!

Totodata, cursul de robotica-informatica ii va invata pe cei mici sa puna in practica concepte din matematica si fizica dar si sa comunice intr-un mod eficient in termeni tehnici si stiintifici.

Copiii lucreaza in echipe de cate doi astfel incat cursul are si o importanta componenta sociala care ii va dezvolta micutului capacitatea de lucru in echipa.

Atelier de produse hand-made

Copiii isi pot pune in valoare si dezvolta creativitatea in cadrul atelierului de produse hand-made. Folosind fimo, piele, margele sau materiale textile copii vor crea obiecte decorative, cercei, bratari sau coliere.

activitati_gradinita

Totodata, vor invata cum se decoreze obiecte din casa intr-un mod original astfel incat piesa sa devina unica.

Micutii vor invata sa-si confectioneze singuri obiecte folositoare si isi vor dezvolta creativitatea.

Atelier de arta teatrala

Cursurile de arta teatrala contribuie la dezvoltarea personala a copilului dumneavoastra, ajutandu-i dictia si capacitatea de a tine un discurs in public.

Copiii vor pune in scena scenete si isi dezvolta abilitatile de interactiune si cooperare cu celelalte personaje.

In aceleasi timp, la acest curs, cei mici vor face exercitii de atentie si-si vor testa memoria si vor invata sa isi stapaneasca emotiile, sa le controleze si sa le canalizeze spre actiuni pozitive.

Sah

Sportul mintii il va ajuta pe copil sa-si dezvolte gandirea logica, capacitatea de analiza, puterea de concetrare, atentia distributiva, precum si aptitudinile matematice.

La cursurile de sah isi va dezvolta spiritul de competitie si capacitatea de a prevedea urmarile actiunilor sale si a adeversarilor pe tabla. Sahul ajuta de asemenea si la cresterea coeficientului de inteligenta si il vor ajuta pe copil in rezolvarea problemelor la diferite materii de la scoala.

La aceste cursuri pot participa copiii cu varsta de cel putin 5 ani.

Arte martiale

Miscarea este extrem de importanta pentru dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a copiilor, iar un curs de karate, aikido, kung-fu, ju-jitsu va va ajuta daca aveti un copil hiperactiv. Aceste cursuri pot fi o solutie pentru ca el sa-si consume energie intr-un mod productiv.

Practicarea artelor martiale dezvolta un tonus muscular sanatos si intaresc sistemul osos si muscular, contribuind si la dezvoltarea atentiei distributive, a capacitatii de intelegere si de memorare.

Dans / Balet

Descopera beneficiile baletului pentru fetita ta!

Cursurile de dans modern sau balet vor ajuta la conturarea unui trup armonios si sanatos. Copii isi vor exerse creativitatea in cadrtul cursurilor de dans, fie ca este vorba de streetdance, dansuri latino sau balet.

dans_copii_beneficii

Dansul este o activitate extracurriculare extrem de distractiva pentru cei mici, care le aduce si multe beneficii. In dans se folosesc toate grupele de muschi, iar baletul va oferi gratiozitate miscarilor copilului.

Copii isi vor dezvolta coordonarea, forta, echilibrul si flexibilitatea.

Cursuri de limbi straine

Top centre de limbi staine pentru copii

Se stie ca cei mici invata mult mai repede decat adultii, iar invatarea unei limbi straine in anii de invatamant prescolari il va ajuta enorm mai tarziu.

activitati_educativel

Gradinitele particulare ofera cursuri pentru limbile de circulatie mondiala ca engleza, franceza, spaniola sau germana, unele dintre ele avand chiar predare in limbi straine.

Exista gradinite care ii invata pe copiii si limbi straine precum portugheza sau mandarina.

Lectii de pian

Pianul este un instrument potrivit copiilor prescolari deoarece sunetul se obtine usor, spre deosebire de vioara sau instrumentele de suflat si de obicei copiii sunt mai atrasi de pian decat de alte instrumente muzicale.

Cursuri de muzica pentru copilul tau!

Studiul pianului poate fi inceput la varsta de 5 ani si ii va dezvolta copilului abilitatile artistice, cultura muzicala, creativitatea si ii va antrena memoria auditiva si vizuala.

Micul economist

In oferta gradinitelor particulare regasim si cursuri mai putin cunoscute, dar extrem de folositoare. Atelierul Micul Economist ii introduce pe copii in lumea banilor si ii invata cum sa economiseasca.

Totodata, micutii invata care este rolul banilor si cum pot ei insisi sa devina antreprenori.

Micul jurnalist

Un alt curs mai putin cunoscut este si cel pentru "micii jurnalisti". In cadrul acestor cursuri, copii vor invata ce reprezinta meseria de jurnalist. Vor afla ce este un interviu, o ancheta si un reportaj.

Copiii vor avea ca teme intervievarea unei persone din familie, o ancheta pe un subiect la indemana celor mici, si vor invata sa realizeze un reportaj.

GHID COMPLET DE CURSURI PENTRU COPII!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati extracuriculare Cursuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre