Cum sa iti inveti copilul sa fie politicos

/ / Modificat: 2010-07-01
Cum sa iti inveti copilul sa fie politicos

Cineva a spus, pe buna-dreptate, ca cei mici sunt precum un burete. Ei absorb orice fel de informatie, oricand si oricum si devine o mare ingrijorare atunci cand copiii incep sa foloseasca un limbaj inadecvat.

Injuraturile si limbajul trivial sunt privite privit ca fiind "la moda" de catre generatia lor. Exista din fericire cateva modalitati prin care parintii isi pot invata copilul sa fie politicos in limbaj, dar si in fapte.

Fii chiar tu un model


Copiii ii admira si ii copiaza pe fratii mai mari sau pe parinti. Vor imita ceea ce acestia fac sau spun, asa ca incearca sa fii un model cat mai bun pentru copilul tau. Este o sarcina foarte grea, insa extrem de importanta si foarte necesara.

Daca nu te abtii sa folosesti un limbaj trivial de fata cu copilul tau, nici acesta nu va inceta sa il foloseasca. Este greu sa ii ceri copilului sa vorbeasca frumos si politicos daca el vede contrariul. Acealasi lucru este valabil si pentru maniere si pentru fapte de buna-purtare.

Vorbeste cu copilul tau

Indiferent de cat de decent si cenzurat este comportamentul tau de acasa, nu poti ignora faptul ca viata din afara familiei este diferita. Si aici ne gandim la scoala, prieteni sau oricine interactioneaza cu copilul.

De aceea, este foarte important sa vorbesti deschis cu copilul tau, sa il pregatesti. Spune-i ca va exista presiunea grupului, poate agresiune si nevoia de a fi "la moda", de a se integra.

De asemenea, spune-i ca un astfel de comportament este gresit si distructiv. Foloseste exemple. O data ce va intelege ca nu este "la moda" sa foloseasca limbajul trivial si nu este "necesar" pentru o persoana bine-educata, cel mai probabil va renunta la un astfel de limbaj.

Discuta cu sotul/sotia

Sunt momente in care unii tatici cred ca este amuzant cand baietii lor folosesc un limbaj trivial. Din pacate, se mandresc cu astfel de copii. In acest caz, trebuie discutat cu sotul/sotia. Este cu singuranta promovarea unui comportament gresit din cele mai gresite motive.

Nu este un semn de putere masculina sau de barbatie sa foloseasca un limbaj trivial sau sa injure. Este foarte important ca acest tip de comportament distructiv sa fie oprit in loc sa fie incurajat din motive gresite.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre