O seara de jocuri in familie

/ / Modificat: 2014-06-17
O seara de jocuri in familie

Seara de jocuri in familie este modul perfect in care poti sa intaresti legaturile emotionale in familia ta si sa-i inveti pe micuti cateva valori importante. Pentru a le oferi copiilor tai o seara placuta in care sa se distreze in familie, ai nevoie de o varietate cat mai mare de jocuri, de gustari si de putina organizare.

Cand rontaiti gustari in timp ce jucati, alege-le pe cele care lasa cele mai putine pete. Ofera-le copiilor alune sau gustari solide si usoare facute de tine, dar nu pizza cu sos.

Pregateste mai multe perne pentru situatia in care alegeti sa jucati chiar pe podea, in sufragerie.

Alegerile clasice pentru o seara de jocuri in familie

  • carti de joc, clasice sau pachete speciale, pentru copii;
  • rummy;
  • scrabble;
  • monopoly.

Daca mai ai jocurile copilariei tale, arata-le micutilor tai cum te distrai pe vremuri cu Nu te supara, frate sau Dacii si romanii.

Lasa-i pe copilasi sa aleaga pe rand, prin rotatie, jocurile cu care va veti distra impeuna.

Reguli de joc si corectitudine

Seara de jocuri in familie este momentul perfect pentru a-i invata pe micutii tai unele valori importante. In primul rand, ai ocazia sa-i inveti sa nu triseze.

Pentru a evita conflictele, explica-le intotdeauna regulile inainte si nu-i lasa sa le incalce nici macar pe mezinii cei mai dragalasi.

Daca observi ca unul dintre copiii trage cu ochiul in cartile celuilalt, poarta cu ei o discutie despre onestitate si corectitudine si despre victoria in afara regulilor.

Zarurile pot fi oferi o alta lectie importanta. Invata-i ca au voie sa repete aruncarea lor doar atunci cand unul dintre ele cade de pe masa. In orice alta situatie, trebuie sa accepte ce le-a rezervat norocul.

Caietul de jocuri in familie

monopoly_jocuri_familie_distractie

Serile de jocuri in familie se vor transforma cu siguranta in amintiri frumoase pentru copiii tai, dar poti sa le oferi si un memento special.

Pastreaza scorurile la toate jocurile intr-un caiet cu patratele de cel putin 100 file. Noteaza data si numele celui care a ales jocurile pentru a evita conflictele de tipul "E randul meu!".

Caietele cu scoruri pot ajuta fiecare copil sa urmareasca evolutia sa la fiecare joc si sunt arhivele care pot fi accesate pentru a demonstra mai tarziu cine a avut cele mai multe victorii.

Ofera castigatorului un premiu, fie o palarie de hartie speciala pe care o poate pastra cat timp ramane campion, fie sansa de a alege desertul pentru intreaga familie.

Serile de jocuri in familie se vor transforma astfel in amintiri minunate pentru micutii tai.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familie Jocuri Distractie copii Jocuri copil in casa Comunicare copii Comunicare parinti-copii Activitati distractive familie

Articole recomandate

Citeste si despre