Bebe ma trage de urechi

/ / Modificat: 2017-09-13
Bebe ma trage de urechi

Este adevarat ca de multe ori copiii mici, se joaca cu manutele in timp ce sug. Cei alaptati la san, imping uneori cu manutele in san sau se "joaca" cu parti ale propriului corp sau al mamei.

Este in acelasi timp confirmarea prezentei mamei, o autolinistire cat si calmarea unei stari de tensiune, existenta inainte de somn.

Unii dintre ei, se joaca cu propriul lob al urechii, cu parul, cu un colt de scutec sau cu o jucarie. Acest obiect preferat de copil trebuie sa fie suficient de moale si cald si sa permita "cocolosirea" sau manipularea lui.

Forta cu care actioneaza asupra lui este variabila si nu o puteti modifica, spunandu-i ca va doare sau sa traga mai incet.

Recomandarea ar fi sa incercati sa gasiti o jucarie de plus care sa-i devina draga si cu care sa se joace in acele momente dinainte de somn.

Nu stiu cat de simplu va fi, dat fiind ca s-a obisnuit sa se joace cu urechile dvs. Puteti incerca si sa-i oferiti un deget al dvs. sau un colt din imbracamintea pe care o purtati.

A o certa nu este de folos in acest caz intrucat ea nu este constienta de durerea pe care v-o provoaca.

Este satisfacerea unei nevoi foarte profunde de siguranta si orice interdictie ii va creea o tensiune mare, o frustrare in urma careia va plange sau nu va mai adormi.

Anca Munteanu

Psiholog - Psihologia copilului
Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre