Cum sa iti trezesti copilul dimineata

/ / Modificat: 2017-05-10
Cum sa iti trezesti copilul dimineata

Trezitul copilului dimineata poate fi o mare provocare pentru parinti. Multe mamici se intreaba cum sa-si trezeasca copilul dimineata intr-un mod cat mai eficient dar si placut.

Nu este deloc distractiv ca tu si copilul tau sa incepeti ziua cu plansete, urlete si nervi. Mai jos vei gasi cateva sfaturi despre cum sa-ti trezesti copilul dimineata cu zambetul pe buze.

Rutina de seara

Ingredientul principal pentru o trezire armonioasa dimineata este o rutina de somn bine pusa la punct. Crearea unei rutine de somn poate fi o problema, dar perseverenta va da rezultate pe termen lung si va avea ca efect si o trezire mai usoara dimineata. In general copii prescolari si scolari au nevoie de 9-11 ore de somn si pentru a se trezi usor dimineata este bine sa se culce in jurul orei 8 seara.

Metoda clasica

Metoda clasica de trezire dimineata este sa intri usor in camera copilului, sa te asezi pe marginea patului lui, sa il mangai si sa ii spui ca este dimineata si este timpul sa se trezeasca. Nu intra in forta si camera si nu il brusca, tragand patura de pe el si tipand ca trebuie sa se trezeasca. Spune-i ca are la dispozitie 10 minute sa fie gata si ca il astepti in bucatarie pentru micul dejun.

Dansul de dimineata

Daca metoda clasica nu da roade, este timpul sa devii mai inventiva. Majoritatea copiilor mici sunt "fani" ai trezitului folosind glumite si jocuri. De exemplu, o metoda care functioneaza mai ales la fetite, este sa inventati un dans pentru fiecare zi a saptamanii. Dimineata intra la ea in camera, aprinde lumina si intreab-o "Stii ce ora este?". Raspunsul ar trebui sa fie "Este ora de dans!". Dansati amandoua timp de cateva minute, apoi lasa-o sa se pregateasca pentru scoala.

Gadilatul

Gadilatul este o alta "arma" secreta a mamicilor cu mare succes in randul prichindeilor. Cele mai "gadilicioase" zone sunt in spatele genuchilor si subratul. Treci la gadilat dimineata pentru a-l trezi pe micut, se va distra de minune si somnul va fi alungat.

Muzica sau desene animate

Daca copilul tau este greu de amuzat dimineata, poti sa incerci sa il trezesti punandu-i melodia preferata sau un desen animat la televizor. Muzica ii motiveaza pe multi copii sa se trezeasca dimineata si majoritatea nu vor rezista sa nu deschida ochii atunci cand aud o voce de desen animat cunoscut la televizor. Lasa-i cinci minute sa se bucure de ele apoi spune-le ca este timpul sa se imbrace.

trezitul-dimineata

Micul ajutor

Unii copii (putini, ce-i drept) sunt motivati de dorinta de a ajuta prin casa. Daca si copilul tau este un „mic ajutor” si ii face placere sa se faca folositor, trezeste-l dandu-i cate ceva de facut. De exemplu, roaga-l sa te ajute sa te decizi ce sa pregatesti la micul dejun sau sa iti aduca ingredientele in timp ce gatesti. Asigura-te ca micutul tau stie cat de mult apreciezi ajutorul lui.

Contra cronometru

Copiilor le plac provocarile. Daca se trezesc dimineata dar sunt mai lenesi cu imbracatul si spalatul, provoaca-i sa iti arate cat de rapizi pot fi. Cronometreaza-i si intrece-te cu ei. Pregatirile de dimineata vor fi ca un joc pentru ei si ei vor fi dornici sa castige. Daca au nevoie de si mai multa motivatie, nu te sfii sa ii "mituiesti" spunadu-le ca gustarea sau CD-ul preferat ii asteapta in masina dupa ce sunt gata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trezire dimineata Trezire dimineata copii Trucuri trezire dimineata

Articole recomandate

Citeste si despre