Copiii indigo si copiii de cristal. Ce trebuie sa stim?

/ / Modificat: 2012-11-26
Copiii indigo si copiii de cristal. Ce trebuie sa stim?

In ultimii ani, asistam tot mai des la dezbateri aprinse in jurul a doua generatii noi de copii: Indigo si Cristal. Sunt acestea generatiile "binecuvantate" ale lumii, spre care se indreapta omenirea? Intruchipeaza ele modelul copilului ideal, pe care si-l doreste orice parinte? Sa facem cunostinta cu copiii Indigo si de Cristal si sa le aflam principalele caracteristici!

Generatia Indigo si de Cristal

Copiii Indigo si de Cristal reprezinta doua generatii noi, cu caracteristici speciale, care au inceput sa prinda contur mai mult dupa anii '70, desi multi specialisti considera ca populeaza lumea de peste 100 de ani.

Nancy Ann Tappe, autoarea cartii "Understanding your life through colour", este cea care a inventat si oferit numele celor doua generatii, in anul 1982. Ea a declarat, prin 1986, ca fiecare varsta universala este insotita de generatii care au cate o culoare a vietii dominanta.

Desi generatia Indigo se aseamana din multe puncte de vedere cu cea de Cristal si sunt adesea caracterizate si dezbatute impreuna, ele prezinta cateva deosebiri importante.

Copiii ambelor generatii sunt, in opinia multora, guvernati de comportamente neobisnuite, dominati de puterea unor lumini ale vietii, care-i fac sa fie diferiti de restul celorlalti. Specialistii sustin ca aceste generatii sunt considerate modele actuale sau repere pentru directia spre care se indreapta omenirea sau noile generatii de prichindei!

Numele acestor doua generatii sunt date de culorile aurei si de modelele energetice care-i domina. Cei din generatia "Indigo" sunt dominati de culoarea albastru-indigo, in timp ce Cristalinii poarta o aura in tonuri pastelate si multicolore.

Copiii indigo, ce trebuie sa stii despre ei?

Copiii Indigo sunt o generatie extrem de inteligenta, care se bazeaza foarte mult pe intuitie si sunt dominati de o vointa foarte puternica.

Sunt caractere puternice, care nu se lasa usor dominate. Sunt impulsivi si, de aceea, sunt adesea diagnosticati (uneori, gresit) cu ADHD.

Au mari probleme cu autoritatea absoluta si nu accepta sa li se impuna reguli, mai ales daca acestea sunt nejustificate. Vor sa aiba intotdeauna de ales, sa gandeasca deciziile pe care le iau si nu suporta autoritatea impusa cu forta.

Sunt caracterizati drept creativi rebeli, nonconformisti sau ganditori independenti. Sunt asa-numitii "spargatori de sistem".

Acestia sunt dominati de o energie sau aura foarte puternica, considerata de multi capabila sa schimbe lumea. Sunt originali in gandire si vin mereu cu solutii noi. Copiii Indigo sunt identificati drept deschizatori de drumuri in multe domenii.

Nu sunt copii deloc usor de inteles, fiind interesati de traditii spirituale si considerati tamaduitori. Depun eforturi mari pentru a gasi mereu instrumente si metode de a se vindeca, inainte de orice, pe ei insisi.

Sunt sensibili, intuitivi si foarte expresivi. Unii au abilitati psihice puternice care ii domina (empatie, telepatie etc.).

Exista si copii din aceasta generatie in care culoarea Indigo a vietii este suprimata sau inhibata. Acestia au tendinta de a avea porniri agresive si de a deveni violenti. Sunt copii care se folosesc de furie pentru a razbi si a-si face loc unde doresc sa ajunga.

Sunt predispusi la alergii si probleme emotionale, din cauza poluantilor fizici si energetici la care sunt expusi adesea si pe care nu ii tolereaza.

Se considera ca fiecare generatie de copii din era "New Age" vine pe pamant cu un scop. Copiii Indigo au fost supranumiti "vindecatori ai lumii". S-a considerat ca au venit pe acest pamant cu menirea de a gasi leacuri pentru cele mai misterioase boli si pentru a trata ranile spirituale ale oamenilor.

Fiecare culoare a vietii are un rol esential in vindecarea si imbunatatirea vietii pe pamant. Copiii Indigo traiesc cu sentimentul ca "merita sa fie aici". Cu toate acestea, ei nu sunt snobi sau egoisti. Sunt doar constienti de faptul ca fiecare om are un rol prestabilit pe pamant si depun eforturi in a intelege acest lucru si a se comporta ca atare.

Sunt sociabili, dar doar cu persoane care fac parte din aceeasi generatie cu ei sau prezinta macar aceleasi atribute psihologice, deoarece doar asa se simt intelesi. Daca stau printre oameni simpli, care nu au acelasi model comportamental cu ei, se interiorizeaza, deoarece nu impartasesc valori comune si nu reusesc sa relationeze.

Copiii de cristal, ce trebuie sa stii?

Generatia de Cristal a inceput sa apara dupa anul 1995, la putin timp dupa cea Indigo, si are cateva caracteristici in comun cu aceasta. Totusi, Cristalinii se individualizeaza foarte bine de copiii Indigo prin cateva trasaturi specifice.

Copiii de Cristal sunt considerati binecuvantati si sunt foarte frumosi, atat pe dinauntru, cat si pe dinafara. Sunt dominati si ei de puteri paranormale, dar sunt mai intelepti si echilibrati decat cei Indigo.

Aura acestor copii este foarte stralucitoare si raspandesc lumina, liniste si armonie in jurul lor. Sunt personalitati cuceritoare si fascinante. Sunt firi blande, prietenoase si iertatoare.

Au puteri tamaduitoare, sunt inzestrati cu abilitati telepatice si sunt orientati spre arta si creatie.

Si ei sunt considerati tamaduitori si isi canalizeaza toata energia in scopuri vindecatoare. Sunt adevarati magneti pentru aurele celor din jur. Au capacitatea, datorita aurei lor, sa capteze si sa asimileze din energia celor cu care intra in contact.

Spre deosebire de cei Indigo, copiii de Cristal sunt dominati de o sensibilitate acuta. Sunt adesea diagosticati cu autism sau mor in copilaria timpurie, tocmai din cauza sensibilitatii acute, care nu-i ajuta sa supravietuiasca.

Specialistii au lansat si o teorie in acest sens. Ei sustin ca unul dintre scopurile pentru care generatia Indigo a venit pe lume este sa ii ajute pe copiii de Cristal sa se adapteze acestei lumi, pentru a creste rata lor de supravietuire.

Copiii Indigo sunt deschizatori de drumuri si isi fac loc "cu forta" in lume, trecand peste orice si oricine, pe cand cei din generatia de Cristal vin si culeg roadele eforturilor lor.

Ambele generatii de copii sunt considerate de specialisti fiinte ideale si reprezinta o directie pozitiva spre care se indreapta omenirea.

Ce parere ai despre generatiile Indigo si Cristal? Ai intalnit vreun astfel de copil? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre